Boşanma aşamasında olduğu eşine kurşun yağdırdı, savunmasında "Allah onu bize bağışladı" dedi

Hasan Cora'nın eşi Ayşegül Cora'ya sokak ortasında kurşun yağdırdığı anlar, o anda açık olan telefon tarafından kaydedilmişti. Eşinin kaldırıldığı hastaneye belinde silahla giden ve polisin dikkati sayesinde yakalanan Hasan Cora tutuklu yargılanıyor

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşini sokak ortasında kurşun yağmuruna tutan Hasan Cora, mahkemeye gönderdiği yazılı savunmasında, "Allah'ıma şükürler olsun bize bağışladı. Allah göstermesin eşime bir şey olsaydı ne çocuklarımın yüzüne bakabilirdim ne de kendimi affedebilirdim" ifadelerini kullandı.

Hastaneye belinde silahla gitmişti

2019 yılının haziran ayında, boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora'ya sokak ortasında kurşun yağdıran Hasan Cora, eşinin kaldırıldığı hastaneye belinde silahla gitmiş, hastanedeki polislerin dikkati sayesinde yakalanarak tutuklanmıştı.

Ayşegül Cora, vurulmadan önce Hasan Cora tarafından sistematik olarak şiddet gördüğü için evi terk etmişti. 5 Haziran'da yaşanan olaydan 8 ay önce, Hasan Cora tarafından balkondan atılmaya çalışılan Ayşegül Cora, evden kaçarak Manisa'daki kızına sığınmıştı. Ayşegül Cora'nın arkasından Manisa'ya giden Hasan Cora, kızının kayınpederi Ahmet Veli K.'yı silahla yaralamıştı. Hasan Cora, kızının kayınpederini silahla yaraladığı için 7,5 ay hapiste yatmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olaydan 4 gün önce ruhsatsız silah ve sahte plakayla yakalanıp serbest bırakılmıştı

Hasan Cora, hapisten çıktıktan sonra koruma kararı olmasına rağmen Ayşegül Cora'nın önce iş yerine giden Hasan Cora, boşanma aşamasında olduğu eşiyle görüşmek istemişti. Görüşme isteği kabul edilmeyince, Ayşegül Cora'nın evinin önüne giden Hasan Cora, arabasının içinde uyuduğu sırada polis tarafından gözaltına alınmıştı. 

Polis, yaptığı aramada Hasan Cora'nın aracında sahte plaka ve ruhsatsız silah bulmuş, ancak serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılmasından 4 gün sonra da Ayşegül Cora'yı 6 kurşunla ağır yaralamıştı. 

Açık olan telefon saldırı anını kaydetmişti

Ayşegül Cora'nın Hasan Cora tarafından vurulduğu anlar, o sırada açık olan telefon tarafından kaydedilmişti. 

Ayşegül Cora, Hasan Cora tarafından telefonla da tehdit edildiği için, cep telefonuna ses kaydedici program yüklemiş, boşanma aşamasında olduğu eşinin tehditlerini kanıtlamak istemişti. Olay sırasında bir arkadaşıyla konuşan Ayşegül Cora'nın önü Hasan Cora tarafından kesilmişti. Hasan Cora ile Ayşegül Cora arasındaki konuşmalar ve silah sesleri, o sırada açık ve kayıtta olan telefona yansımıştı.

Hasan Cora ve Ayşegül Cora arasında olay anında geçen diyalog şöyle:

Hasan Cora: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
Ayşegül Cora: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
Hasan Cora: Konuşacağız.
Ayşegül Cora: Hayır. Ebru Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
Hasan Cora: Seni vuruyorum. 
Ayşegül Cora: Vur.

"Durum kötüyse intihar edecektim, en azından bir kere de olsa eşimi koklamak istedim"

Tutuklu yargılanan Hasan Cora, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği savunmasında şunları söyledi:

Çok üzülmüştüm. Çünkü son halini gördüğümde yaralanmasına karşın iyiydi. Arabayı park ettiğim yerde, bir kırtasiyeci görmüştüm mektup kağıdı aldım. İntihar mektubu yazıp, ben de intihar edecektim. Ama yazamadım. Hastaneye gidip annemin anlattığı kadar durum kötüyse, orada intihar edecektim. En azından bir kere de olsa eşimi koklamak istedim. Ama nasip olmadı. Ölmedi ya gerisi teferruat. 

"Allah göstermesin eşime bir şey olsaydı..."

Ayşegül Cora'nın kendisine ahlak dışı sözler söylediğini iddia eden Hasan Cora, savunma dilekçesinde, olay anını şöyle anlattı:

Nasıl aklımın karıştığını bilmiyorum ama ateş etmişim. Dosyadan anladığım kadarıyla 5 veya 6 el. Tabancada normalde 13-14 mermi vardı. Tam da bilmiyorum. İmdat sesiyle kendime geldim. Eşimin bakışını unutamıyorum. İmdat sesinden sonra oradan uzaklaştım. Çünkü yere oturmuştu, durumu iyiydi. Korktum kaçtım ama arabaya binince tekrar yanına gittim. Kalabalıktı ve ambulansın yolda olduğu hakkında konuşan insanlar vardı. Orada da bilinci yerinde olduğunu gördüm ve 'Allah'ıma şükürler olsun, bize bağışladı' dedim kendi kendime. Allah göstermesin eşime bir şey olsaydı ne çocuklarımın yüzüne bakabilirdim ne de kendimi affedebilirdim. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU