Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı

Bakanlığın açıklamasında, "Operasyonlarımız, Mehmetçiğe ve masum sivillere uzanan kanlı eller kırılana dek devam edecektir" ifadelerine yer verildi

İdlib'in Batabu bölgesindeki Türk askeri konvoyu / Fotoğraf: AFP

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında İdlib'de bulunan 2 askerin, Esad rejiminden açılan ateş sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Yaşanan çatışmalarda 6 askerin de yaralandığı bilgisi verildi.

Bölgede tespit edilen hedeflerin derhal ateş altına alındığını kaydeden bakanlık, "Hedefler vurulmaya devam etmektedir" dedi. 

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.‬ Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız! Harekâtın başlangıcından bu yana; 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilmiş,  3138 Rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarımız, Mehmetçiğe ve masum sivillere uzanan kanlı eller kırılana dek devam edecektir.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün İdlib'de 1 askerin şehit olduğunu, 9 askerin yaralandığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU