Kılıçdaroğlu: Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye'yi düzlüğe çıkaramazlar” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

İdlib’deki saldırıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, iktidarın artık Türkiye’yi iyi yönetemediğini ifade etti.

Hükümetin doğruyu dinlemeye tahammül edemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Liyakati bir devlette yok etmişseniz orada devlet aklından söz edemezsiniz. Böyle bir devletin geleceği felaketlerle doludur.” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hiçbir zaman Suriye’deki rejimi savunmadık"

Suriye rejiminin hiçbir zaman destekçisi olmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Biz hiçbir zaman demokrasiden ödün veren bir ülkeyi savunmadık, bundan sonra da savunmayacağız. Hiçbir zaman Suriye’deki rejimi savunmadık, savunmuyoruz da. İstiyoruz ki bütün komşularımızla barış içerisinde yaşayalım, arzumuz budur bizim.

"Sen beni arayacaksın, ben seni değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe’de milletvekilleriyle yaptığı toplantıyı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, AKP'li vekillerle yaptığı toplantıda ekonomiden bahsetti, işsizlikten bahsetti, bir sürü şeylerden bahsetti. Tabii bir de benden bahsetti. Biz ne kadar sorumluyuz, beyefendi ne kadar sorumsuz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

'Kılıçdaroğlu beni aramadı?' diyor. Kardeşim arayacak olan sensin ben değilim. Arayıp ne olacağını izah edeceksin. Bir cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa ülkeyi yönetemez devletin sigortasıdır, sigortası yok koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin. Konuşmayı duyunca kanım dondu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Bu nasıl bir sorumsuzluktur.

“Saldırı olduğu gece hepiniz neredeydiniz”

İdlib’de 34 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili Hatay Valisinin açıklama yapmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bunlar asker yolu gözlemenin ne demek olduğunu acaba biliyorlar mı? Ama o gece bu memleketin Cumhurbaşkanı yoktu. O gece bu memleketin bakanları yoktu, Özellikle de Milli Savunma Bakanı yoktu. Genelkurmay Başkanı yoktu. Neredeydiniz o gece? O gece sadece Hatay Valisi vardı.” dedi.

“Topuğunuz kıçınızda Putin'e koşuyorsunuz”

Hükümeti, emperyal güçlerin maaşı olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Bunlar mı vatansever, bunlar mı Türkiye'nin çıkarını savunacaklar. Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye'yi düzlüğe çıkaramazlar. Putin'e telefon eder, Merkel'e telefon eder, Trump'a telefon eder. Onlar gelip vururlar, kendisi ayaklarına koşar. Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim? Topuğunuz kıçınızda Putin'e koşuyorsunuz. Egemen güçler neden CHP'nin iktidar olmasını hiç istemezler. Çünkü bilirler ki CHP'ye onların istedikleri sözü geçiremezler. Çünkü CHP, Türkiye'nin çıkarını savunur.

“Zenginlere sevda tepesi, gariban çocuklara şehitler tepesi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Şehitler tepesi boş kalmayacak’ sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Saray sosyetesinin çocukları orada mı, herkes bedelli askerlik yaptı.” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerin şöyle devam etti:

Zenginlere Sevda Tepesi, gariban çocuklara şehitler tepesi. Kahramanlık yapacağına sen gitsene! Hangi milletvekilinin, para babasının çocuğu İdlib'de. Saray sosyetesinin çocukları orada mı, herkes bedelli askerlik yaptı. Herkes eşit şartlarda askerlik yapacak kardeşim. Zenginin çocuğu ayrı, bakanın milletvekilinin çocuğu ayrı. Erdoğan'ın gittiği her yerde kefenle karşılayanlar vardı. 'Öl de ölelim' diyenler vardı. Onları yollasana şehitler tepesine.

"Trump'a, Putin'e bilgi veriyorsun ama Meclise bilgi vermiyorsun"

İdlib’de gerçekleşen saldırı sonrası Meclis’te özel bir toplantı yapılması için harekete geçtiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı’nın bunu kabul etmediğini ifade etti.

Erdoğan’ın Meclis’e bilgi vermemesini de eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Meclis bunları konuşup görüşmeyecekse neyi konuşacak. Biz bu meclise hangi gerekçeyle Gazi Meclisi dedik. Meclis'e gelmiyor. Niye gelmiyorsun? Bari meclise gel. Meclis'e bilgi ver. Trump'a, Putin'e, Merkel'e bilgi veriyorsun, Gazi Meclisine bilgi vermiyorsun. Milletvekillerinin yüzüne bakmaktan utanıyorsun ondan mı acaba?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU