Babacan’ın ekibi kampa giriyor, haftaya parti kuruluyor

AK Parti’den istifa eden Ali Babacan ve ekibi hafta sonu kampa giriyor. İki kez kuruluşu ertelenen partinin kurmayları, kurucular kurulunu belirleyecek. Partinin kuruluş dilekçesinin hafta başında verilmesi bekleniyor

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın kurulması uzun süredir beklenen partisinde hazırlıklar bitti.

Babacan 30 farklı üniversiteden öğrencilerle buluştu.

O anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Babacan, "30 farklı üniversiteden öğrencilerimizle buluştuk. Ülkemizin temel sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirdiğimiz etkinliğin hatıra fotoğrafını buraya bırakıyorum. #sizidinliyorum" ifadesini kullandı.

Independent Türkçe’nin Babacan cephesine yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Babacan ve partinin kurmayları 7-8 Mart’ta kampa giriyor. 

Kampta, 24 ayrı masa ve 300 kişinin 5 aydan beri çalıştıkları parti tüzük ve programı tartışılacak.

Babacan ve ekibinin “farklı bir katılım modeli” ile hazırlandığını belirttiği tüzük ve program kampta son şeklini alacak. 
 

Ali Babacan
Ali Babacan / Fotoğraf: Twitter

 

Genç ve kadınlara yüzde 50 kota ayrılacak

Kampta partinin kurucular kurulu da belirlenecek. 200 kişilik kurucular kurulu için 800 kişinin başvurduğu belirtildi.

Yüzde 50’si genç ve kadın kotasına ayrılacak olan kurucular kurulu listesinin 100’e indirilmesinin de gündemde olduğu öğrenildi.

Kampa katılacak kurucular kurulu üyelerine iki gün içerisinde davetlerin ulaşması bekleniyor.

Hafta sonu çalışma kampında partinin logo ve ismi üzerinde çalışmalar bittikten sonra 11 veya 13 Mart’ta da partinin kuruluşu ilan edilecek.

Parti kuruluşu iki defa ertelendi

Babacan, partinin kuruluş başvurusunu 2019 yılının son günlerinde yapacağını söylemişti.

Çalışmalarını bir türlü tamamlayamayan Babacan ve ekibi, partinin kuruluşunu iki kez ertelemiş, olası kuruluş tarihleri olarak konuşulan ocak ayının üçüncü ve şubatın ikinci haftasında parti kurulamamıştı. 
 

Ali Babacan - Abdullah Gül
Ali Babacan - Abdullah Gül / Fotoğraf: AP


4 hükümette görev yaptı 

53 yaşındaki Ali Babacan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. 

1990 yılında Fulbright bursunu kazanıp yüksek lisansını ABD’de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’de işletme dalında tamamlayan Babacan iki yıl süreyle ABD'de finans sektöründe çalıştıktan sonra iş yaşamını Ankara'da özel sektörde sürdürdü. 

AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte siyasete giren Babacan, 2001 yılında AK Parti Kurucu üyesi ve MKYK üyeliği görevleri üstlendi. 

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçilen Babacan, 58. ve 59. hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, 61 ve 62. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Babacan ile ilgili AK Parti'den ayrılık sürecinde en sık yapılan eleştirilerden biri görev yaptığı dönemde olumsuz gördüğü konulara itiraz etmediği, bu anlamda cesur olmadığı yönündeydi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU