Akşener: Şehitlerimiz varken sen hala eğleniyor musun Sayın Erdoğan?

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, “Sen gülerken biz kahrolduk” diyerek eleştirdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sözlerine, İdlib’deki saldırıda şehit edilen askerler için taziyede bulunarak başlayan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İdlib saldırısından sonraki ilk konuşmasında gülmesine tepki gösterdi.

Devleti yönetenlerin devlet ciddiyetinden ve adabından, sorumluluk bilincinden uzak olduğunu ifade eden Akşener, Erdoğan’ın “Birkaç tane şehidimiz var” sözlerini de eleştirdi:

Bazı rakamları çok sever Sayın Erdoğan. Büyüme rakamları, yapılan yolların rakamları, açılan üniversite rakamları, toplanan vergi rakamları, inşaat rakamları. Bunlardan gülerek bahseder, çevresindekileri de güldürür.En acı günde bile, sevdiği rakamları sevmemezlik edemez Sayın Erdoğan. Ama, aynı zamanda bazı rakamları da hiç sevmez. İşsizlik rakamları, batan esnafın rakamları, kişi başına düşen milli gelir rakamları, borçlu insanımızın rakamları. Mesela elektriğe, doğalgaza gelen zam rakamlarını çok sever ama işçiye, emekliye yapılacak ücret zammı rakamlarını hiç sevmez. Yani yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez.

“O gülerken biz kahrolduk”

Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Dolmabahçe’de milletvekillerine hitabı sırasında gülmesini eleştiren Akşener, “O gülerken biz kahrolduk. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin, akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük” dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

36 oğlumuzu toprağa verdik, 1 oğlumuzu da bugün veriyoruz, sen hala eğleniyor musun Sayın Erdoğan? 37 oğlumuzu toprağa verirken, eğlenemezsin Sayın Erdoğan. Dedikodu yapıp kıkırdayamazsın Sayın Erdoğan. 37 oğlumuzu toprağa verirken, “yol, köprü, tünel” edebiyatı yapamazsın.

Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'a da tepki gösteren Akşener, "Damat, kayınpederin şakalarına gülüyor. Eski Meclis Başkanı, yaşından başından utanmadan, eliyle koluyla damada espri yapıyor. Emekli perişan, esnaf perişan, gençler işsiz ama, onlar gülüyor. Millet ağlıyor, onlar eğleniyor" dedi.

“Suriye’de ne işi olduğunu bilmediğin Putin’in, Soçi’de ne işi vardı”

Kamuoyu ekran başındayken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi masalları anlattığını ifade eden Akşener, “Trump sormuş; “Putin’in Suriye’de ne işi var” demiş. Sayın Erdoğan da, “Kamışlı’da petrol var” demiş. Cehalete bakar mısınız? Rusya’nın Suriye’de ne işi olduğunu bilemeyecek kadar tarih cahili birinin, kendi ülkesinin neden orada olduğunu bilmesi mümkün mü” diye konuştu.

Erdoğan’ın Putin ile yakınlığını da eleştiren Akşener şunları kaydetti:

Bu gerçeği ve nedenlerini bilmiyorsan, ya da bilmeze yatıyorsan, o coğrafyaya niye kafanı uzattın Sayın Erdoğan? Suriye’de ne işi olduğunu bilmediğin Putin’in, Soçi’de, Astana’da ne işi vardı Sayın Erdoğan? Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun, ortak devriyeyi de kapsayan mutabakatı neden imzaladın Sayın Erdoğan? Diplomasi senin keyfine göre yürüttüğün dostluk ilişkilerinden ibaret değildir. Dostlarınla dedikodu seanslarını bırak, Dış politikada ülke menfaatinin esas olduğunu anla artık.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU