Erdoğan'dan Esad'a: Belirlediğimiz sınırların dışına çıkmazlarsa omuzlarının üstündeki başlar da kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Türkiye'nin Rusya ve İran'ı hiç hedef almadığını, sadece rejim hedeflerini vurduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Suriye'deki son durum ile ilgili konuştu. 

Erdoğan, Suriye ordusunun şu ana dek verdiği insan ve araç gereç kayıplarının sadece başlangıç olduğunu söyledi, Moskova ve Tahran'a seslendi: 

Rusya'ya ve İran'a bir kez daha sesleniyorum, Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok.  Türkiye Suriye'de şu ana kadar ne Rusya'yı ne İran'ı doğrudan hedef almamıştır. Rejim unsurlarını imha ediyoruz. Bu hassasiyetimize de saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu mücadele bizim şahsi tercihimizle değil. Milletimizin topyekün iradesiyle yürütülmektedir. Suriye'deki oyunu milletimizle birlikte gördük. 15 Temmuz'da neden milletimiz sokağa çıkmışsa Türkiye bugün de aynı sebeple Suriye'dedir.Türkiye mücadelesini herhangi bir ülkeye, kuruma, güvenerek değil, kendi yüreğine, bileğine, insanına, imkanlarına dayanarak yürütmektedir. 

"Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz" diyen Erdoğan, "Bu gafillere Türkiye'nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Türkiye'nin gözlem noktalarına yönelik saldırı tehditleri ile ilgili de konuştu: 

Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor.  Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak. Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur.

CHP liderine "Şehitler Tepesi" tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Şubat'ta Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat’ın cenaze töreninde sarf ettiği “Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak" sözlerini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi:

Meydanı şehitlerimize saygısızlık yapan gafillere bırakmadık, bırakmayacağız. Cephede son nefesini veren herkes şehittir. 15 Temmuz'da milletimiz sokaklarda şehit olurken darbecilerin tanklarıyla geçtiği yerde kahvesini yudumlayanlara bunu anlatmak zordur. Bay Kemal sen kendi partinin geçmişini dahi bilmiyorsun. İkide bir partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyorsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de 'Ben sizlere ölmeyi emrediyorum' diyordu. Sen şehadeti, şehitliği bilmezsin. Bunu anlaman mümkün değil. Sen de o iman, inanç yok.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İdlib'de 34 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada "Şehitler tepesi boş kalmayacak diyor. Ben buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek. Yazık günah değil mi askerimize?" diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU