HDP'li Gergerlioğlu’na “Genel Başkanına tepki göstermedin” fezlekesi

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlendi

Gergerlioğlu hakkında dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle fezleke düzenlendi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve eski MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki fezlekeyi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı düzenledi. 

Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiği fezlekenin bir bölümünde 27. Dönem Milletvekili Pervin Buldan'ın 27 Ekim 2018'de Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmaya atıf da var. 

Bir konferansta söz alan Buldan, konuşmasının savcı tarafından fezlekeye alınan bölümünde, çözüm süreci politikasından vazgeçilmesini eleştiriliyor. PKK lideri Abdullah Öcalan'a "tecrit uygulanmasını" eleştiriyor. 

Savcının Pervin Buldan'ın konuşmasını alıntılamasının nedeni, konuşma sırasında Gergerlioğlu'nun da salonda bulunması.

Savcıya göre partisinin genel başkanı konuşurken bir tepki göstermemesi Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektire delillerden biri. 

Fezlekedeki ilgili bölüm şöyle: 

“Bu beyanlarla PKK/KCK terör örgütünün ve terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse edildiği, bu yolla övüldüğü, yaptıklarının teşvik edildiği, eylemlerinin meşru gösterilmeye çalışıldığı, Pervin Buldan’ın belirtilen beyanlarda bulunduğu konferansa, hakkında inceleme yapılan 27. Dönem Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da katıldığı, Pervin Buldan’ın bu beyanlarına bir tepki göstermediği, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söz konusu konferansa destek olmak amacıyla katılım sağlayarak, üzerine atılı terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği yönünde yeterli delilin mevcut olduğu, … Gergerlioğlu’nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa 83. Maddesine istinaden, dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır”

Savcılık tarafından Adelet Bakanlığı'na gönderilen fezleke Meclis Başkanlığı'na sunulacak. TBMM Başkanlığı'nın belirleyeceği takvime göre Genel Kurul'da oylanacak. 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU