Koronavirüs spor organizasyonlarını da etkiledi: Juventus, EuroLeague ve MotoGP...

Koronavirüs salgını, spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Basketbolda Armani Milan-Real Madrid maçının seyircisiz oynanacağı açıklanırken, Juventus 23 Yaş Altı Takımı'nın antrenmanları ile MotoGP'nin ilk etabı iptal edildiği bildirildi

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), spor organizasyonlarını etkilemeyi sürdürüyor.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus Kulübü, koronavirüs salgınına önlem amaçlı 23 yaş altı takımının antrenmanlarını iptal etti. 

Juventus U23 Takımı'nın 23 Şubat'ta Pianese U23 ile oynadığı maçta rakip takımdan üç oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı.

Siyah-beyazlı ekibin, oyuncularına yapılan testlerde virüse rastlanmazken, önlem olarak U23 takımının antrenmanları süresiz olarak durduruldu.

Kulüp, oyunculara evde kalmaları yönünde uyarıda bulundu. 

 

BasketbolEuroLeague-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

THY Avrupa Ligi'nde seyircisiz maç

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) 27. haftasındaki AX Armani Exchange Milan-Real Madrid maçı, koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, 3 Mart Salı günü İtalyan temsilcisi AX Armani Exchange Milan'ın İspanyol ekibi Real Madrid'i ağırlayacağı maçın, koronavirüs nedeniyle seyircisiz yapılacağı kaydedildi.

 

 

Açıklamada ayrıca ULEB Avrupa Kupası'nda, Germani Brescia Leonessa ile Umana Reyer arasında aynı tarihte İtalya'da oynanacak mücadelenin de seyircisiz yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

İtalya'da daha önce de Serie A'daki bazı karşılaşmaların seyircisiz oynanması kararı alınmıştı.

 

MotoGP-AA1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Koronavirüs MotoGP'yi de vurdu

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Katar'da düzenlenmesi planlanan 2020 sezonu açılış etabı, yeni tip koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

MotoGP Dünya Şampiyonası internet sitesinden yapılan açıklamada, 6-8 Mart'ta başkent Doha'da gerçekleştirilmesi planlanan ilk etabın, Katar'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle İtalya'ya uyguladığı seyahat kısıtlamaları sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.

 

 

Açıklamada, İtalya'dan direkt uçuşla gelen ya da son iki haftadır bu ülkede bulunmuş yolcular için Katar'da en az 14 günlük karantina uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı.

Öte yandan Moto2 ile Moto3 klasmanı takım ve sürücülerinin test sürüşleri için Doha'da bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, bu kategorilerdeki yarışların planlandığı gibi yapılacağı belirtildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU