Irak’ta hükümet yine güvenoyu alamadı, yeterli çoğunluk sağlanamadı oylama 2. kez erteledi

Irak Meclisi’nde, Muhammed Tevfik Allavi hükümeti için yapılacak güven oylaması yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi. Başbakanlık önünde protestolara sahne olan oylama için yeni tarih açıklanmadı

Muhammed Tevfik Allavi'yi mecliste Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi karşıladı / Fotoğraf: AA

Irak Meclisi, Muhammed Tevfik Allavi hükümeti için yapılacak güven oylamasında toplantı yeter sayısına ulaşılamaması nedeniyle oylamanın yeniden ertelendiğini duyurdu.

Meclisten yapılan yazılı açıklamada, Allavi'nin sunduğu kabine listesi için güven oylamasının, toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için gerçekleştirilemediği belirtildi.

Açıklamada, güvenoyu oturumunun ne zaman yapılacağı bilgisi paylaşılmadı.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Başbakanlık Ofisi önünde toplanan yüzlerce gösterici, Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi kabinesi için mecliste düzenlenen güvenoyu oturumunu protesto etti. Irak bayrakları taşıyan göstericiler, gösterilerin merkezi Tahrir Meydanı'na doğru yürüdü.

Yeterli sayıya ulaşılamamıştı

Meclis, 27 Şubat'ta ilk kez güven oylaması için bir araya gelmiş ancak yeterli sayıya ulaşılamaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. 

Başbakan Adil Abdulmehdi'nin 29 Kasım 2019'da hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 1 Şubat'ta bağımsız aday Muhammed Tevfik Allavi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU