İran medyası: Bender Abbas’ta koronavirüs taşıyan hastaların bulunduğu iddia edilen klinik ateşe verildi

Klinikte Kum’dan getirilen 10 enfekte kişinin bulunduğu iddia edildi

İranlı yetkililer koronavirüsten şimdiye kadar 34 kişinin öldüğünü bildirdi (Twitter)

İran’ın Bender Abbas şehrindeki bir kliniğin cuma günü ateşe verildiği belirtildi. İran medyasında yer alan haberlere göre klinikte başka bir şehirden getirilen koronavirüs hastalarının karantina altında tutulduğuna inanılıyordu.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlara göre İran’daki virüsün merkezi konumundaki Kum’dan 10 enfekte kişinin Towhid Clinic’e transfer edildiğine dair söylentiler yayıldı.

Ancak yarı resmi Fars Haber Ajansı insanların güney Bender Abbas şehrine transfer edildiği iddialarını “asılsız söylentiler” diye nitelendirdi. Ajans, bu bilgi nedeniyle “öfkelenen” bazı bölge sakinlerinin daha sonra kliniği ateşe verdiğini bildirdi.

 

Haber ajansı, Hürmüzgan Tıp Bilimleri Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatıma Nuruziyan’ın, hastanenin koronavirüs hastaları için özel bir bölümü bulunduğuna dair sözlerine yer verdi. Nuruziyan, hastaların klinikte olduğuna dair söylentilerin “sadece yalan” olduğunu ekledi.

BBC Farsça’nın cumartesi günü İran hastanelerindeki kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre İran genelinde en az 210 kişi koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileriyse şimdiye kadar virüsten sadece 34 kişinin öldüğünü ve 388 kişiye teşhis konduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kum Tıp Üniversitesi Başkan Yardımcısı perşembe günü yaptığı açıklamada, kentteki koronavirüs salgını nedeniyle hastaneler maksimum kapasiteye ulaştığından İran’ın Kum’da seyyar hastaneler kurmaya başlayabileceğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo cuma günü yaptığı açıklamada İran’daki koronavirüsün yayılması nedeniyle endişesini dile getirmişti.

Pompeo, Twitter’da, “İran’da koronavirüsün yayılması ve İran halkı ve komşularına yönelik halk sağlığı riskinden derin endişe duyuyorum. ABD, müdahale çabaları sırasında karşılanmamış ihtiyaçlarına destek olmak için İran halkına insani yardım öneriyor” diye yazdı.

Independent Türkçe, Al Arabiya

DAHA FAZLA HABER OKU