Kılıçdaroğlu: Erdoğan, cenazeler daha toprağa verilmeden nasıl böyle kahkahalar atabiliyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'le ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak, askerimizin tırnağına bile zarar gelmeyecek” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe’de partisinin milletvekillerine yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının kendisini çok üzdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu,”Bir devlet adamı böyle olamaz. Bir ülke böyle yönetilmez. Cenazeler daha toprağa verilmeden bu nasıl bir konuşmadır? Nasıl böyle kahkahalar atabiliyor?” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Acı günümüzde bari kavga etmeyelim”

Ülke olarak birlik olunması ve yaraların sarılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Erdoğan’ın bütün derdi benim. Benden ne istiyorsun. Şehitlerimiz var. Acı günde bari kavga etmeyelim, oturup yaralarımızı saralım. Ülke olarak birlik içinde olalım.

Erdoğan’ın ‘şehitler tepesi boş kalmayacak’ sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Halkımıza söz veriyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında ‘Şehitler Tepesi’ boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek. Bizim askerlerimiz neden orada savaşıyorlar. Bu belayı milletin başına neden açtınız?” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU