Karın 1,5 metre altında kalan oğlunu 30 dakika sonra sağ çıkardı

Baba, “Ona ulaştığım anı unutmayacağım. Çok üşümüştü ama yaşıyordu” dedi

Britanyalı bir baba, kayak yaparken boşluktan düşüp 1,5 metre karın altında kalan 11 yaşındaki oğlunu kurtarmak için var gücüyle çabaladı.

Aksiyon kamerası görüntüleri Gillon Campbell’ın oğlu Fox’un Fransız Alpleri’nde Charmonix kasabasında iki pist arasında kayak yaparken bir boşluğa düştüğünü ve hızla karlar altında kaldığını gösteriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurtulmaya çalışan Fox’un “Baba” diye çağlık attığı işitiliyor.

Campbell, bir radyo vericisi yardımıyla yerini tespit ettiği oğlunu kurtarmak için kürekle kazmaya başladı.

Fox boşluğa düştükten yaklaşık 30 dakika sonra, baba Campbell oğlunun yüzüne ulaşmak için yeterince karı küremeyi başardı. Oğlu da bu sırada  “teşekkür ederim” diye seslendi.

Campbell ailesiyle pistin dışında iki yol arasında kayak yaparken büyük oğlu Fox’un önden ilerlediğini, kendisininse küçük oğlunu beklediğini söyledi.

Campbell dağda kurtarma çalışmaları yapan organizasyon La Chamoniarde’ye şunları söyledi:

Güneşli güzel bir gündü… yerde yeni yağmış kar vardı. Bir pist boyunca kayak yapıyorduk ve bir vadiye inen ve aşağıda piste tekrar katılan güzel, toz kardan bir alan gördük. Piste ulaştığımızda 11 yaşındaki büyük oğlumun orada olmadığını görünce biraz şaşırdım çünkü her zaman piste durur ve birbirimizi bekleriz.  Fakat onun muhtemelen eşimle karşılaştığını düşündüm ve bu yüzden teleferiğe doğru kaydık. Oğlumun eşimle önde olduğunu düşümdüm fakat değildi, teleferiğe gittik. Orada da yoktu.

Campbell kaydıkları rotayı yeniden izlemeye karar verdiğini ve söz konusu vadinin sonunda karın farklı ve “biraz dağıldığını” gördüğünü söyledi. 

Sinyal cihazını arama moduna çevirdiğini belirten Campbell, cihazın bip sesi çıkardığını ve yakınlarda kar altında biri olduğu uyarısı verdiğini söyledi. 

Campbell, “Var gücümle çabaladım. Bu gerçekten ama gerçekten korkunç bir andı. Hiç bu kadar korkmamıştım. Kazdım ve karın 1,5 metre altında kafasına ulaştım, kafasını temizledim ve benimle konuştu” dedi. 

Babası başının etrafındaki karları temizlerken Fox’un defalarca “teşekkür ederim” diye bağırdığını duyuluyor.

Campbell, “Yardım istedim. Bir çift pistin kenarında beni duydu ve birkaç dakika içinde alarm verilmişti, piste görevliler geldi ve oğlumu kazıp çıkarmak için yardım etti. Ona ulaştığım anı unutmayacağım. Çok üşümüştü ama yaşıyordu ve iyiydi" dedi.

Fox’u kurtaran kayak ilk yardım ekibinden Anthony Bouricha, “O yaklaşık 30 dakika karın altında gömülü kaldı, bu süreden sonra hayatta kalma şansı, boğulma riskinin yüksek olmasından dolayı düşük. Ama yara almadan kurtuldu. Sadece açık ve işaretli pistlerin güvenli olduğunu ve ilk yardım ekipleri tarafından kontrol edildiğini bilmek önemli. Tehlikeye karşı uyarmak için işaretler koyduk ve açık kayak yamaçlarını güvence altına almak için çığları tetikliyoruz fakat pist dışını güvence altına almak için bunu yapmıyoruz” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU