Abdulkadir Selvi: Erdoğan’ın Putin’e olan güveni sarsıldı

Abdülkadir Selvi, Putin’in İdlib konusunda ikili davrandığını ve bunun da Ankara’da “Devlet başkanı değil, KGB başkanı gibi hareket ediyor” olarak yorumlandığını yazdı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Türkiye’nin mültecilere sınır kapılarının açılması konusunda kararlı olduğu ve bunun en az 1 ay süreceği yorumunda bulundu.

Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, “Askerlerimizin yer bilgisini Rus tarafıyla paylaştık” sözlerini doğrulayan Selvi, “Ruslarla koordinasyonun yürütüldüğü merkezde tutulan kayıtlar da Akar’ın ifadesini doğruluyor. Ruslar’a koordinatlar 4 gün önceden bildiriliyor. 23 Şubat günü saat 08.57’de birliklerimizin koordinatları bildiriliyor. 17 dakika sonra yani saat 09.14’te ise telefonla bilgiler teyid ediliyor.” yazdı.

Serakib ve Neyrab bölgelerinin kaybedilmesinden sonra rejimin harekete geçtiğini ifade eden Selvi şunları kaydetti:

İdlib’de M-4 ve M-5 karayollarının bulunduğu stratejik mevki olan Serakib kasabasının rejim muhaliflerinin eline geçtiği haberini Reuters Haber Ajansı sabah 07.43’te geçiyor. Serakib ve Neyrab’ı kaybeden rejime ait bir filodan oluşan savaş uçağı, 15.00-17.00 arasında, Rusya’ya bildirilen koordinatları vurarak 33 askerimizin şehit olmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib sürecinin kritik aşamalarında görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin’e olan güven sarsıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Putin verdiği sözü tutuyor” dediği Rusya Devlet Başkanı, İdlib konusunda ikili oynamasıyla dikkat çekti. “Putin İdlib sürecinde devlet başkanı değil, KGB başkanı gibi hareket ediyor” yorumu yapılıyor.

İdlib’de 33 şehit vermemize rağmen stratejik bir mevki olan Serakib ve Neyrab rejim güçlerinin eline geçmedi. Ilımlı muhalefet, M-4 ve M-5 karayollarındaki stratejik noktaları elinde tutuyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU