Ahmet Hakan: Türkiye kapıları açarak Avrupa'ya anlayacağı bir ders veriyor

Hakan bugünkü yazısında Avrupa’nın mülteci tutumuyla alakalı “Türkiye savaşsın, Türkiye mücadele etsin, Türkiye çırpınsın, Türkiye can versin ama ben tüyümü bile kıpırdatmayayım” diye yazdı

Fotoğraf: AA

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, Türkiye’deki mültecilerin Avrupa sınırlarına hareketi ve Avrupa’nın mülteci politikalarını yazdı.

Hakan yazısında; “Avrupa’nın mültecilerden ödü kopuyor ama elini taşın altına koymaya da yanaşmıyor” dedi.

Bütün mülteci sorunlarıyla Türkiye’nin tek başına mücadele ettiğini söyleyen Hakan, Türkiye’nin yapabileceği en iyi şeyin mültecilere kapıları açmak olduğunu savundu.

Hakan yazısında özetle şunları yazdı:

Avrupa’nın durumu şu: İnsanlıkmış, suçmuş umurunda bile değil Avrupa’nın! Yok böyle bir erdemi. Söyleniyor, ırgalanmıyor! Anlatılıyor, umursamıyor! Gösteriliyor, etkilenmiyor!

Avrupa’yı erdemli bir tutum almaya zorlayacak bir koz yok elimizde. “İnsan ol, olmazsan şunu yaparız” diyemiyoruz yani.

Mülteci yığılması açısından olaya bakıldığında ise... Avrupa’nın durumu şu: Ödü kopuyor Avrupa’nın mültecilerden! Ödü kopuyor ama elini taşın altına koymaya da yanaşmıyor.

Yüklemiş bütün yükü Türkiye’nin omuzlarına... Uzaktan ve dışarıdan seyrediyor. Türkiye savaşsın, Türkiye mücadele etsin, Türkiye çırpınsın, Türkiye can versin ama ben tüyümü bile kıpırdatmayayım... Takındığı tutumun özeti bu.

Avrupa’ya “İnsan ol, olmazsan şunu yaparız” deme şansımız yok ama “Mülteci yığılmasına karşı verdiğimiz savaşta bizi yalnız bırakma, bırakırsan kapıları açarız” deme şansımız var.

Türkiye, kapıları açarak... İşte bu şansını denemeye karar verdi. İnsanlıktan anlamayan Avrupa, anca bundan anlar!

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU