Hip hop efsanesi Public Enemy, Demokrat aday adayı Sanders'ın mitinginde konser verecek

ABD başkan aday adayı, Demokrat senatör Bernie Sanders 1 Mart'taki mitinginde efsanevi hip hop grubu Public Enemy ile birlikte miting yapacak

1941 doğumlu Vermont senatörü Bernie Sanders Demokratlar'ın ön seçim yarışını şu anda önde götürüyor (AP)

Efsanevi rap grubu Public Enemy, Süper Salı öncesi ABD Başkan aday adayı Bernie Sanders’ın Los Angeles kentindeki mitingine katılarak konser verecek.

Public Enemy’nin yanı sıra ünlü komedyen Sarah Silverman ile aktör Dick Van Dyke da Demokratik Sosyalist senatörün mitingine katılacak

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyasi mesajlar veren şarkılarıyla tanınan Public Enemy grubu, Kaliforniya ve diğer 12 eyalette Demokratlar'ın ön seçimlerininyapılacağı Süper Salı’dan 2 gün önce, yani 1 Mart'ta Sanders’ın mitingine katılacak.

Organizasyonu duyuran Sanders’ın seçim ekibi söz konusu etkinliği Public Enemy’nin 1989 tarihli single’ı “Fight The Power”ı andıran bir posterle duyurdu.
 


Demokratik sosyalist başkan aday adayının New Hampshire’daki ön seçimi kazanmasından önce de New Yorklu rock grubu The Strokes, Sanders'ın mitingine katılıp konser vermişti. 

Organizasyona yaklaşık 7 bin 500 kişi katılmıştı. 

Morning Consult adlı ABD'li anket şirketinin verilerine göre, Demokrat Parti'de Başkan adayını belirlemek için yapılan ön seçimleri Sanders yüzde 28 ile önde götürüyor.

İş insanı ve eski belediye başkanı Michael Bloomberg yüzde 20 ile ikinci sırada, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ise yüzde 19 ile üçüncü sırada yer alıyor.

 

Los Angeles Times, Morning Consult
Derleyen: Keremcan Karabatak

DAHA FAZLA HABER OKU