Motorin ve benzinde indirim, fiyatlar gece yarısından sonra pompaya yansıyacak

Motorin ve benzim fiyatında indirime gidildi. Motorinin litre fiyatında 31 ve benzin fiyatında 34 kuruş indirim yapılacak. Yeni fiyatlar gece yarısından sonra geçerli olacak

Fotoğraf: AA

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) alınan bilgiye göre, motorinde pompa fiyatlarına litre başına ortalama 31 kuruş, benzinde ise 34 kuruş indirim yapılacak.

Ankara'da 6,42 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,11 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,35 liradan 6,04 liraya, İzmir'de 6,44 liradan 6,13 liraya inecek.

Ankara'da 6,89 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 6,55 liradan satılacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,80 liradan 6,46 liraya, İzmir'de 6,90 liradan 6,56 liraya düşecek.

Rafineriler dolara göre hesaplıyor

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU