İdlib saldırısı: Biri Suriye diğeri Rus iki savaş uçağı Sin Hava Üssü’nden kalktı, saldırı yapılan bölgede TSK dışında silahlı bir grup yoktu

İdlib’de TSK mensubu 33 askerin şehit olduğu saldırıdan önce Sin Hava Üssü’nden Sukhoi-24 ve SU-34 tipi iki savaş uçağı kalkış yaptı

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Suriye’de sivil savunma birimleriyle koordineli çalışan Uçak Gözlem Evi, Suriye’de hava hareketlerini izleyerek olası hava saldırılarının yaratacağı yıkıma karşı hazırlık yapıyor.

Yıllardır Suriye’deki askeri hava hareketlerini izleyen bu birim dün de Humus ile Şam kırsalları arasında bulunan Es-Sin Askeri Hava Üssü’nden kalkan uçakları kaydetti.

Dün 16:15 sularında Suriye Hava Kuvvetleri’ne bağlı Sukhoi-24 tipi savaş uçağı ile Rusya’ya ait Su-34 jeti peş peşe havalandı.
 

(Saldırıda kullanılan uçağın kalktığı Sin Askeri Hava Üssü)



Yaklaşık 230 kilometre uçan uçaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yığınak yaptığı İdlib güneyine ulaştı.

Sukhoi-24 ve SU-34 tipi uçaklar, Cebel Zaviye bölgesindeki Balyun üzerindeyken burada bir bina hedef alındı.

Binada İdlib’de görev yapan Türk askerleri vardı.

Hava Kuvvetleri nezaret etti

34 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırı sonrası bölgeye yardım gönderen konvoyun çevresi de uçaklar tarafından hedef oldu. Bu saldırıda konvoyda küçük çaplı hasarlar meydana geldi.

 

(Saldırı yapılan bölge)


 

Yerel kaynaklar, saldırıların ardından Balyun’daki şehit ve gaziler özel kuvvetler tarafından Türk Hava Kuvvetleri’nin nezaretinde Babülhava Sınır Kapısı’ndan geçirildiğini ve Hatay’daki hastanelere götürüldüğünü belirtti.

"Bölgede TSK dışında herhangi bir askeri unsur yoktu"

TSK destekli silahlı muhalifler, bu saldırı yapıldığı sırada Rusya’nın iddia ettiği gibi bölgede herhangi başka bir silahlı grup bulunmadığını belirtiyor.

Independent Türkçe’nin konuştuğu Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Naci Mustafa, “Heyet Tahrir Şam ya da başka herhangi bir grup bölgede yoktu. Saldırının yapıldığı noktada sadece Türk Silahlı Kuvvetleri bulunuyordu ve bunu Ruslar ve Suriye rejimi biliyordu” dedi.

Mustafa, “Rusya, Türk ordusunun hareketlerini biliyor. İkili görüşmelerde belirlenen Türk noktalarını da biliyor. Buna rağmen saldırı gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU