Fadıl Akgündüz duruşma öncesi saldırıya uğradı, hastaneye sevk edildi

Fadıl Akgündüz Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı. Avukatı, ‘Akgündüz'ün duruşma öncesi saldırıya uğradığını ve hastaneye sevk edildiği için celseye katılmadığını sö

Fotoğraf: AA

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 21. duruşmaya, tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz katılmadı. Akgündüz'ün avukatı Dursun Özkök, Akgündüz'ün duruşma öncesi saldırıya maruz kaldığını ve hastaneye sevk edildiği için bu celsede hazır olmadığını söyledi. 

'Hala business uçuyor' dedi tutuklanmasını istedi

Duruşmada, 15 müştekinin beyanı alındı. Müştekilerden İsmail Ergün, 2015'de Maldivler'den 204 bin lira karşılığında bir devre mülk satın aldığını ve kira bedeli almadığını belirterek, "Tapum verilmedi, zararım giderilmedi. Zat (Fadıl Akgündüz) business uçuyor, hala 5 yıldızlı otellerde kalıyor, elini kolunu sallayarak geziyor. Tutuklanmasını talep ediyorum" dedi.

Beyanda bulunan diğer müştekiler ve diğer müşteki avukatları da şikayetçi olduklarını belirttikleri Akgündüz'ün tutuklanmasını ve mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Fadıl Akgündüz'ün de aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların tutuklanması ve mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin talepleri reddetti. 

Müşteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bilirkişi raporu aldırılmasına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

Duruşma salonunun kapısında tekmeli saldırı

Akgündüz'ün, duruşmaya katılmak için geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, müştekilerle bir araya gelmemek için ayrı bir kapıdan duruşma salonuna giriş yaptığı sırada, bir kişinin tekmeli saldırısı sonucu yere düştüğü ve aldığı darbe nedeniyle hastaneye gittiği öğrenildi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU