İsviçre, Kovid-19 nedeniyle binden fazla katılımcılı etkinlikleri yasakladı

Ülkede binden fazla kişinin katılacağı tüm etkinliklerin geçici olarak yasaklandığı açıklandı

İsviçre Sağlık Bakanı Alain Berset, Kovid-19 nedeniyle diğer ülkelerde uygulanan benzer yasakların etkili olduğunu söyledi. Bakan ilerleyen günlerde ülkedeki Kovid-19 vakası sayısının artabileceğini de belirtti (Reuters)

İsviçre hükümeti yeni tip koronavirüs Kovid-19’un ülkede yayılmasını önlemek amacıyla binden fazla kişinin katılacağı tüm özel ve resmi etkinleri yasaklandığını duyurdu.

Yetkililer hemen yürürlüğe girecek kısıtlamanın en az 15 Mart tarihine kadar süreceğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısıtlamadan etkilenecek etkinlikler arasında 5 Mart-15 Mart arasında düzenlenmesi planlanan ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi kendisine çeken Cenevre Uluslararası Motor Fuarı da bulunuyor. 

Fuar organizatörleriyse İsviçre hükümetinin açıklamasıyla ilgili kendilerine henüz  bir bilgi ulaşmadığını açıkladı. Dsaha önce ülkede yapılan ve dünyanın en büyük kayak organizayonlarından biri olan Engadin Kayak Maratonu virüsün yayılabileceği endişesiyle iptal edilmişti. 

Hükümetten yapılan açıklamada “Önlemlerin İsviçre’deki kamusal yaşam üzerinde ciddi etkisinin olacağının farkındayız. Ancak bu girişimin halka ve kamu sağlığına etkili koruma sağlamasını umuyoruz. Bu önlem şu anda ivmesi düşse de hastalığın ülkede yayılmasını önleyebilir veya geciktirebilir” dendi.

Binden az kişinin katılacağı etkinlikler içinse ülkedeki kantonların yerel yetkilileriyle birlikte risk değerlendirmesinin yapılması ve etkinliklerin buna göre iptal edilip edilmemesine karar verilmesi gerektiği vurgulandı.

İsviçre’de şu anda 15 doğrulanmış Kovid-19 vakası bulunuyor.  Ülkede 100'den fazla kişinin de Kovid-19 şüphesiyle karantina olduğu belirtiliyor. 

Ülkenin kuzey komşusu İtalya ise Avrupa’da en çok Kovid-19 vakasının görüldüğü ülke konumunda bulunuyor. İtalya’da Kovid-19’un 650 kişiye bulaştığı, 17 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

 

AP, Reuters
Derleyen: Keremcan Karabatak

DAHA FAZLA HABER OKU