Taylor Swift, "The Man" şarkısına çektiği yeni klipte tanınmaz halde

Şarkıcı, kadın düşmanlığına ve erkek ayrıcalıklarına değiniyor

Taylor Swift, "The Man" adlı şarkısı için çektiği yeni klibi yayımladı. Videoda Swift, ana karaktere bürünmek için etkileyici bir dönüşüm geçirdi.

Şarkıcı klibi perşembe günü tanıttı. Klibin yayımlanacağını önceki gün belirtmişti.

Erkek rolüne büründüğü videoda Swift, sık sık eleştirilen çeşitli davranışlar sergileyen karakteri aracılığıyla kadın düşmanlığını ve erkek ayrıcalıklarını ele alıyor.

Videoda takım elbise giyip kravat takan Swift kalabalık toplu taşıma aracında bacaklarını açarak otururken görülüyor. Bu davranış manspreading diye biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Swift'in karakteri ayrıca, kızıyla sadece birkaç saniyeliğine göze çarpan güzel zaman geçirdiği için övgü topluyor.

Daha sonra alelade bir "kadınlara yardım kurumu" için tenis oynarken görülüyor. 58 yıllık bir zaman sıçramasından sonra da kendinden daha genç görünen bir kadınla evleniyor ve kadının açıkça sıkıntılı haline rağmen düğün pastasını yüzüne yapıştırıyor.

Videoyu yöneten Swift, klibin sonunda Dwayne Johnson'ın seslendirdiği erkek alter egosundan bir sonraki seferde "daha seksi" ve "daha sevimli" olmasını istiyor.

Klip, Swift'in kadın yerine erkek olsaydı ne kadar farklı muamele göreceğine dair kafa yorduğu "The Man" şarkısının sözlerini yansıtıyor.

Swift şarkının bir yerinde şöyle söylüyor: "Acele ettiğimi söylerler / Bunu işe yansıttığımı / Kafalarını sallamaz ve bunu ne kadar hak ettiğimi / Ne giydiğimi / Kaba olup olmadığımı sorgulamazlar / Tüm bunlar iyi fikirlerim ve güçlü hamlelerimden ayrı tutulabilir mi? / Bana kadeh kaldırırlar / Bırakın oyuncular oynasın"

"The Man", Swift'in ağustosta çıkardığı Lover albümünde yer alıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU