İş dünyasından İdlib’deki saldırıya tepki: Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı görecek

İş dünyası temsilcileri, Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen 33 asker için başsağlığı mesajı yayımladı

İş dünyasından İdlib’deki saldırıya tepki / Fotoğraf: AA

İdlib’de, Suriye rejiminin saldırısı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından, iş dünyası saldırıya tepki göstererek taziye mesajları yayınladı.

Türkiye Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Asrın İşadamları Derneği, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İdlib’deki saldırıya tepki gösterdi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, İdlib’de, Suriye rejiminin saldırılarının en az 1 milyon sivili göçe zorlamış olması ve büyük insani dramlar yaşanması karşısında artık dünya kamuoyunun daha fazla duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TÜSİAD: Daha büyük acılar yaşanmadan diyalog kanalları aranmalı

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Kaslowski, “Suriye sorununun bu noktaya gelmeden çok taraflı diplomasi anlayışı içerisinde çözülebileceğini ümit etmiştik. Maalesef olaylar herkes için çok acı veren bir noktaya geldi. Daha büyük acılar yaşanmadan, bölgede ateşkesi sağlayacak çözümün tekrar diyalog kanalları ile aranmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD: Milletimizin başı sağ olsun

Saldırıyı kınayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İdlib'de kahraman askerlerimizi hedef alan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun!” ifadelerine yer verdi.

ASRİAD: Verdiğimiz mücadele kutlu olsun

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) yaptığı açıklamada, "İdlib'in 33 şehidine Rabbimizden rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar niyaz ediyoruz. İnsanî dramları yok etmek, mazlumlara yardımcı olmak, insanların yurtlarından çıkarılmasına mani olmak amacıyla verdiğiniz mücadele kutlu, şehadetiniz mübarek olsun. Rabbimiz şehadetinizi kabul etsin” ifadelerini kullandı.

İTB: Saldırının hesabının sorulması için ne gerekiyorsa yapılmalı

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da yayımladığı taziye mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Bu saldırıyı yapan alçaklar, bizim sabrımızı sınamanın sonuçlarını en kısa zamanda görecektir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı göreceklerine dair en ufak bir kuşkum yok. Bu saldırının bedeli misliyle ödetilir. Türkiye, kendini korumak ve bu saldırının hesabını sormak amacıyla ne gerekiyorsa yapmalı. Türk milletinin en yüce özellikleri zor zamanlarda daha da belirginleşir. İş dünyası olarak milletimizle birlikte devletimizin yanındayız. Bundan sonra bize düşen Başkomutanımızın emirlerini yerine getirmek olacaktır. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletimizin başı sağ olsun."

İTO: Türkiye’nin bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunu bozulacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, İstanbul iş dünyası olarak saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetlediklerini ifade etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Avdagiç, "Milletçe başımız sağ olsun. Allah, vatanı korumak için yaptığı bu mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin. Kahraman askerimiz İdlib'de, rejimin himayesinde yuvalanan terör örgütlerinden sınırlarımızı güven altına alırken, mazlum bölge halkını da katil rejimden korumak gibi kutsal bir vazife yerine getirmektedir. Son alçakça saldırı ile Türkiye'yi sindirmek, sınırlarını tehdit ederek bekasını tehlikeye düşürmek isteyenlerin oyunları, dün bozulduğu gibi bugün de devletimiz ve milletimizin kararlı duruşuyla bozulacaktır." değerlendirmelerinde bulundu.

İHKİB: İdlib’den gelen haberlerle yüreğimiz yandı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İdlib’te Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısı sonrasında yayınladığı mesajda “İdlib’den gelen haberlerle yüreğimiz yandı” dedi.

Sivil can kayıplarını ve barışı koruma misyonu üstelenen Mehmetçik’e Suriye rejim güçleri tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Gültepe, “Başta NATO’daki müttefiklerimiz olmak üzere uluslararası toplumun haklı ve meşru davasında Türkiye’nin yanında yer alacağını ümit ediyorum. Bu zor günlerin ülkemizde birlik ve dayanışmayı güçlendireceği inancıyla şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU