Diyanet İşleri, cuma hutbesinde değişiklik yaptı: Mehmetçiğimiz "Gevşemeyin, üzülmeyin, iman etmişseniz üstün olan sizsiniz" ayetine gönülden bağlanıp zafere koşuyor

Diyanet İşler Başkanlığı, Idlib’deki saldırısı sonrası değiştirdiği yeni cuma hutbesinde, “Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan aziz milletimizin olacaktır’ ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugünkü cuma hutbesinin konusunu, İdlib’de Suriye güçlerinin saldırısı sonucu 33 askerin şehit edilmesi üzerine değiştirdi.

Yeni yayınlanan cuma hutbesinde, “Mehmetçiğimiz, daima mazlumun yanında zalimin karşısındadır. Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir” denildi.

Ali İmran Suresi'nin, “Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer iman etmişseniz üstün olan sizlersiniz” ayetine vurgu yapılan hutbede, “Askerlerimiz bu ayete gönülden bağlanarak zaferden zafere koşmaktadır” ifadesi kullanıldı.

Kur’an’ın “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilâkis onlar diridirler” ayetinin aktarıldığı hutbede şunlar kaydedildi:

Şu hususu unutmayalım ki bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin etrafında kenetlendikçe kazanamayacağımız hiçbir mücadele yoktur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu diri tuttukça, karşı koyamayacağımız hiçbir hain saldırı, elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yoktur. Hiç şüphemiz yok ki Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla hainlerin oyunları bozulacak, zalimlerin tuzakları ayaklarına, hileleri başlarına dolanacaktır. Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan aziz milletimizin olacaktır. Kur’an’ın ifadesiyle, “Yakında o topluluk da yenilecek ve arkalarını dönüp kaçacaklar.

Hutbenin sonunda Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi” şiiri paylaşıldı.

Hutbenin tamamını okumak için tıklayınız

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU