Erdoğan’dan Erbakan’ın ölüm yıl dönümü mesajı

Erdoğan, Erbakan’ın önünü açtığı pek çok kişinin bugün bürokraside görev yaptığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın 9'uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda "Vefatının 9. yılında rahmetli Erbakan Hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Beraberce uzun yıllar siyasette mücadelemiz oldu. İlk gençlik yıllarından itibaren yanında bulunma şerefeni nail olduğum Erbakan hocamızdan çok şeyler öğrendiğimi özellikle belirtmek isterim. Hocamız tüm ömrünü hizmete adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamıydı. İnandığı değerler uğrunda yoşmadan mücadele eden bir dava adamı olan hocamız tüm ömrünü ülke, millet için hepsinden önemlisi ümmet için çalışmaya vakfetmiştir. Kendisi şayet imkan verilirse bu ülkenin kendi uçağını, kendi otomobiline yapabileceğine yürekten inanan bir idealistti. Tam bir insan sarrafı olan hocamız Anadolu'nun inançlı, başarılı parlak evlatlarına imkan tanımak için de gayret göstermiştir. Kurucusu olduğumuz partimizde ve bürokraside halen hocamızın önünü açtığı pek çok arkadaşımız var. Vefatının 9'uncu yılında Allah'tan rahmet diliyorum.

9 yıl önce bugün hayatını kaybetti

Erbakan, 9 yıl önce bugün, 27 Şubat 2011'de hayatını kaybetti.

Başbakanlık görevini 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında yapan Erbakan, 28 Şubat sürecinden sonra istifa etmeye zorlandı.

Erbakan’a bu dönem 5 yıl süreliğine siyaset yasağı getirildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU