Irak’ta Allavi hükümetine güvenoyu vermek için toplanan Meclis’te çoğunluk sağlanamadı

Irak Parlamentosu, Muhammed Tevfik Allavi hükümeti için yapılacak güven oylamasında toplantı yeter sayısına ulaşılamaması sebebiyle oylamanın ertelendiğini duyurdu

Irak Parlamentosu / Fotoğraf: AA

Irak Parlamentosu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, Muhammed Tevfik Allavi'nin sunduğu kabine listesi için güven oylaması yapılamadı.

Güven oylamasının, Meclis'te toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için gerçekleştirilemediği kaydedilen açıklamada, oturumun ne zaman yapılacağı bilgisi de paylaşılmadı. 

Kaynaklar bir sonraki oturumun cumartesi günü yapılacağını belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gruplar desteğini çekiyor

Irak’ta birçok siyasi grup Allavi hükümetine destek vermeyeceklerini söyledi.

Yerel medya, Arap Projesi Koalisyonu lideri Hamis Hancer, Allavi’nin kabinesine yönelik düzenlenecek güvenoyuna katılmayacaklarını açıkladığını belirtti.

Hancer, Allavi’nin kabinesinde liyakat sahibi olmayan isimler olduğu ve kabine listesinde düzenleme yapılması gerektiğini aktardı.

Parlamentodaki bir diğer grup olan Ata Grubu da, Allavi’nin kabinesine güvenoyu vermeyeceklerini duyurdu.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyaz’ın liderliğini yaptığı grup, yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı kurulması beklenen kabineye desteğini çektiğini açıkladı.

Başbakan Adil Abdulmehdi'nin 29 Kasım 2019'da hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Salih, 1 Şubat'ta bağımsız aday Muhammed Tevfik Allavi'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU