Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 3 askerin şehit olduğunu açıkladı

İdlib'deki gelişmelerin Türkiye lehine döndüğünü söyleyen Erdoğan, "3 tane şehidimiz var. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib kentinde 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Rejim güçlerinin kaybı çok büyük" dedi.

AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılışında konuşan Erdoğan İdlib'deki son gelişmeleri aktardı:

İdlib'de gelişmeler şu anda lehe döndü. 3 tane şehidimiz var fakat onun yanında tabi rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek"

Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz, bu topraklar huzur toprağı olsun istiyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bay Kemal kalksın Esed'le dost olsun"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Esad'la görüşme" teklifini tekrar hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Yüzbinlerce vatandaşını öldüren Esed'i dost olarak görmek mümkün değil. Bay Kemal kalksın onunla dost olsun" şeklinde konuştu.

"Libya'da durumu tersine döndürdük"

Libya konusunda durumun lehe çevrildiğini aktaran Erdoğan, "Libya ile yaptığımız anlaşma malum çevreleri çıldırttı. Şu anda Libya iyi gidiyor. Malum gayrimeşru Hafter bir yerlerden asker desteği alıyor. Biz de Libya'da askeri eğitim noktasında verdiğimiz destekle beraber daha önce aleyhine gelişen yapıyı tersine döndürdük" ifadelerini kullandı.

"Hindistan'da katliamlar cirit atıyor"

Erdoğan, Hindistan'da Müslümanlara yönelik saldırılara da değindi.

Hindistan'ın "katliamların cirit attığı bir ülke haline geldiğini" kaydeden Cumhurbaşkanı, "Dersanede ders çalışan çocukları ellerinde demirlerle sopalarla öldüresiye dövüyorlar. Bunlar nasıl olacak da dünya barışına katkı verecekler. Lafa gelince nüfusu fazla ya, 'ben güçlüyüm' havasına giriyorlar" diye konuştu.

"Soyadı Mübarek ama ne oldu öldü"

Erdoğan, 92 yaşında hayatını kaybeden Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübrek'le ilgili ise şunları söyledi:

"Hüsnü Mübarek... Soyadı Mübarek ama ne oldu, öldü. Kimse kalıcı değil. İster mütevazi köyünde olsun ister dünya çapında olsun bu kişilerden geriye sadece yaptıkları hizmetler kalmıştır. 'Eseri olmayanın yerinde yeller eser' sözü hepimizin temel ilkesi olmalıdır"

"Şu koltuğa oturdum, bir daha kalkmayacağım... Öyle bir şey yok"

Siyasetçi adaylarına seslenen Erdoğan, siyasetin gelip geçici bir uğraş olduğunu söylerken, "Siyasetteki makamlar ilanihaye orada bulunmak için değil en doğru hizmetleri vermek için vardır. Ben siyasetçiyim, ben cumhurbaşkanıyım, bakanım, şu koltuğa oturdum, bir daha ben buradan kalkmayacağım. Yok böyle bir şey. Her an sen de diğerleri gibi gelip geçicisin" şeklinde konuştu.

Milli Görüş lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle rahmet dileyen Erdoğan, "Yanında bulunma şerefine nail olduğum Erbakan hocamızdan çok şeyler öğrendiğimi belirtmek isterim. Öğrenmeye, öğretmeye, ömrünü bu ülkeye hizmet etmeye adamış bir dava adamıydı" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU