Çelik’ten İdlib açıklaması: Süre dolduğunda TSK üstüne düşen vazifeyi yerine getirecek

İdlib’de kararlılığın üst düzeyde olduğunu ifade eden AK Parti Sözcüsü Çelik, "Oluşan tablo operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor" dedi

Çelik, AK Parti Genel Merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’deki son gelişmelere ilişkin, "Rejimin kendi hattına çekilme süresi dolduğunda TSK üstüne düşen vazifeyi yerine getirecektir. İdlib'deki kararlılık kesin, tereddütsüz ve tavizsiz bir kararlılıktır" açıklamasında bulundu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Hazırlıklar tamamlanmıştır"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İdlib'deki kararlığın üst düzeyde olduğunu ifade eden Çelik, "Ortaya koyduğumuz bu mücadele ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. İdlib'de çıkan tablo, bizim bu operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Hazırlıklar tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine ilişkin de "Bir dönüm noktası olabilir. Görüşme ile ilgili tarih çalışılır, kısa süre içerisinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

"Geri çekilmezse, Türkiye rejimi ateşkes hattına geri götürecektir"

Çelik, şöyle devam etti:

"Şöyle bir tablo çıkıyor; rejim mutabakatları ihlal eder şekilde girmemesi gereken bölgelere girdi. Buradan çekilmem diyorsa Türkiye bunu kabul etmiyor. Bize sunulan fiilin durumun kabul edilmesi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Geri çekilmezse, Türkiye rejimi o ateşkes hattına geri götürecektir"

"Erdoğan ile Bahçeli arasında iletişim kanalları açıktır"

Cumhur İttifakı’nın yoluna ettiğini söyleyen Çelik, verdiği destekten dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür etti. Çelik, Erdoğan ile Bahçeli arasındaki iletişim kanallarının açık olduğunu ifade etti.

"Koronavirüs konusunda tedbirler en üst düzeyde"

Türkiye’nin koronavirüse karşı aldığı tedbirlerin üst düzeyde olduğunu hatırlatan Çelik şunları söyledi:

"Etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Bakanlığımız en üst düzeyde tedbirler alıyor. 81 ilde kurulan referans hastaneler, sahra hastaneleri bunlar bilim insanlarından oluşan bilim kurulunun tavsiyeleriyle oluşuyor. Vuhan, Kum ve Meşet'ten gelenlere özel karantina uygulaması devam ediyor"

Kılıçdaroğlu’na yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında kullandığı "Suriye’nin toprağında gözünüz var" sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu ifade net bir şekilde Esad rejiminin sözcülerinden duyduğumuz bir cümledir. Türkiye düşmanlarının kullandığı bir ifadedir" ifadelerini kullandı.

"HTS kayıtları ortaya çıktıkça, bazılarının çok mahçup olacağından eminiz"

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları ile ilgili sorulara yanıt veren Çelik, "Bir kişiye konforlu geçiş alanı yaratıldı o da CHP Genel Başkanı. Yargı süreci devam ediyor. Bu yargının yetki alanıdır. Yargı süreçleri içinde HTS kayıtları ortaya çıktıkça, bazılarının çok mahçup olacağından eminiz" şeklinde konuştu.

"28 Şubat Türk siyasi tarihi için en utanç verici günlerden birisi"

Çelik sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Türk siyasi tarihi için en utanç verici günlerden birisi. Milli iradenin gasp edildiği, silahların millete doğrultmakta tehdit edildiği bir dönem. Siyaset üzerinde vesayet kurulmak istenen bir dönem. Bu siyasi hafızamızda yerini koruyor. Bu utanç verici dönemlerde, 'Türkiye'de huzur ortamını sağlamak', 'Türkiye'de bir takımla mücadele' gibi sözler ifade edilmiştir. Kökü dışarıda bir takım oluşumlar olduğunu ifade etmek gerekir. Her türlü vesayet girişimi demokrasimize düşmandır, milletimize düşmandır. Vesayet güçlerinin arkasında milletimizin birliğini ve beraberliğini sağlama yönündeki sözler yalandır. Vatandaşımızın hayatları çalındı. Kaybedilmemesi gereken bir zaman kaybedildi. 27 Şubat'ta merhum başbakan Necmettin Erbakan hayatını kaybetti. Kendisini rahmetle anıyoruz. Son günlerde 28 Şubat'taki vesayet söylemlerini hatırlatır şekilde ortaya çıkanların bunları değerlendirmesi lazım"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU