Sağlık Bakanı Koca: Doğu Beyazıt Hastanemizde 18 kişi gözetim altında

Ağır’da konuşan Sağlık Bakanı Koca, İran’dan gelen 3 kişide soğuk algınlığı belirtisi olduğunu ve bu kişilerin hastanede gözetim altında tutulduğunu belirtti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda kurulan sahra hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Koca, İran’ın Kum ve Meşhed kentlerinden gelen hastaların 14 gün süreyle gözetim altında tutulacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran’dan gelmek isteyen vatandaşların burada sahra hastanelerinde sağlık taramalarını yapılacağını ifade eden Koca, şunları söyledi:

Herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi olan hastalarımızı, Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaları da 14 gün karantina altında tutmak istiyoruz. O yüzden bu oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek bir eksiklik varsa bunu gidermek için buraya geldik. 60 kişinin Gürbulak'ta takip ettiğimiz kişi olduğunu ve bu 60 vatandaşımız içerisinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişi hastaneye aldığımızı ve onları daha yakın takip etmek istiyoruz.

“İran’dan gelen vatandaşlarımızın 14 gün gözetim altında tutulacaklarını bilmesini istiyorum”

İran'da olan vatandaşların sınırı zorlamamaları ve bulundukları ev veya otellerden dışarı çıkmamaları yönünde uyaran Koca, maske ve hijyene dikkat etmeleri ve yaşadıkları ortamı sürekli havalandırmaları gerektiğini ifade etti.

"Doğu Beyazıt Hastanemizde gözetim altındaki kişi sayısı 18"

Sahra hastanelerinde ön incelemeleri yapılan hastaların duruma göre Doğu Beyazıt Hastanesine sevk edildiğini belirten Koca, şunları söyledi:

Riskli gördüğümüz, kişileri Doğu Beyazıt'a alıyoruz. Oraya da 3 kişi ilave ettik ve sayı 18 oldu. Ateş bulgusu yok bunlarda. Onu söylemek istiyorum. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük sıkıntısı var. Şuan 37 arkadaşımız aktif olarak çalışıyor. 24 tane burada ambulansımız var. 4 sedyeli ambulansımız var. Kapasitemiz birkaç saat içinde 120-130'a çıkmış olacak. Akşama kadar 220-230'a çıkabilir.

“ABD halen Güney Kore’den gelen yolculara termal kamera uygulamayı tartışıyor”

Dünya Sağlık Örgütü ile iletişim halinde olduklarının da altınız çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulu'ndan 2 öğretim arkadaşımız da DSÖ'ye gitti. Biz bu konuyu ciddiye alıyoruz. ABD halen Güney Kore'den gelen yolculara termal kamera uygulanıp uygulanmayacağını tartışıyor. Biz bunu 1 aydır uyguluyoruz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU