Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Ademi'ye 9 ay hapis cezası

Federasyon Başkanı Ademi, 2012'ye kadar süren gayrimenkul davasında Priştine Belediyesi yetkilisine "zorlama girişimi" gerekçesiyle 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Agim Ademi / Fotoğraf: AA

Kosova Temyiz Mahkemesi, geçtiğimiz temmuz ayında Priştine'deki bir alt mahkemenin federasyon başkanı Agim Ademi aleyhinde verdiği 9 aylık hapis cezası kararını onadı. 

Associated Press'de yer alan habere göre Agim Ademi ve arkadaşı Muharrem Rama, iş ortaklarından birisini Temmuz 2012'de bir gayrimenkul anlaşması karşılığında Priştine Belediyesi yetkilisine sahte evrak karşılığında 30 bin euro (veya bir BMW X5 araba) ödemeye zorladığı iddia edildi.

Kosova Temyiz Mahkemesi, Priştine Mahkemesi'nin Ademi hakkında verdiği 9 ay hapis cezasını onarken, Ademi'nin arkadaşı Muharrem Rama, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

2018'de Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrii'nin ölümünden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ademi, 2000 yılından beri başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kosova Milli Takımı, 12 ülkenin ortaklaşa düzenleyeceği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) katılmak için önümüzdeki ay Kuzey Makedonya ile play-off turunda karşı karşıya gelecek.

 

Independent Türkçe, AP

DAHA FAZLA HABER OKU