The Walking Dead izleyicilerinin şikayet ettiği sorun çözülüyor

“İkisini de gözden geçirdim ve umuyorum ki karanlık ve görünürlük arasında iyi bir dengeye ulaştık”

(IMDB)

The Walking Dead sahnelerinin önemli bir kısmı gece yaşananları anlatıyor. Sahneler ister ormanda ister Hilltop’ta geçsin, karanlık atmosfer zaman zaman AMC’deki yapımcılar için zorlu olabiliyor. Sonuç olarak izleyenlerden kimi zaman TV ekranlarında aksiyonu takip etmekte zorlandıkları şikayetleri geliyor. Aynı sorunla son sezondaki Winterfell Savaşı’nda Game of Thrones da karşı karşıya kalmıştı. Fazla karanlık sahnelerle ilgili tartışma TV’de giderek daha sık gündeme gelirken, The Walking Dead showrunner’ı Angela Kang, ekibin sorunun farkında olduğu ve çözmek için çalıştığını söyledi.

Insider’a konuşan Kang, “Sette ışıklandırma yaparken ve bölümün yayından önceki son renk çalışmaları esnasında karanlığı hesaba katıyoruz” dedi ve ekledi:

(Görüntü yönetmenimiz) mağaralarda kamera denemeleri yaptı ve post prodüksiyon ekibimiz (görüntü yönetmeniyle birlikte) son renk/karanlık seviyelerinin deneme görüntülerini çıkardı. İkisini de gözden geçirdim ve umuyorum/inanıyorum ki karanlık ve görünürlük arasında iyi bir dengeye ulaştık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar gecesi yayımlanan bölüm (Squeeze, 10x09) bir mağarada geçtiği için sahnelerinin önemli kısmı karanlıktı. Bölümün büyük kısmı kolaylıkla takip edilebiliyordu ve (Kang’in göreve gelmesinden önce 8. sezonda gerçekleşen Hilltop’taki bir çatışmanın aksine) tedirgin eden atmosferi yaratmak için iyi ışıklandırılmıştı.

Comicbook'un aktardığına göre Kang sözlerini şöyle sonlandırdı:

Geçen yıllarda ara sıra bazı sahnelerin yine bazı izleyiciler için fazla karanlık olduğuna yönelik şikayetler almıştık ama inanın hiçbir şeyi keyif alınamayacak kadar karanlık yapmaya çalışmıyoruz.

Etkileyici şekilde pazar günkü bölümün ekibi, bazı sekansları yalnızca kibrit ışığındaymış gibi göstermeyi başardı. Bu da hayranları, Rick Grimes’ın uyandığı hastanede yolunu bulmaya çalışırken dışarıdaki gün ışığına ulaşmadan önce bir merdiven boşluğunu aydınlatmak için kibrit kullandığı, dizinin ilk bölümüne geri götürmüş olabilir.

Comicbook

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU