Sedat Peker'in silahlanın çağrısı için soruşturma açılacak mı?

Daha önce Barış Bildirisi'ne imza atan akademisyenleri tehditten yargılanıp beraat eden organize suç örgütü liderliğinden hükümlü Sedat Peker'in sözlerine sosyal medyada tepki yağdı

Sedat Peker'in silahlanın çağrısının ardından, sosyal medyada atılan mesajlarda, savcıların neden harekete geçmediği sorgulanıyor.

Peker, önceki gün Ataşehir’de taraftarlarına yaptığı konuşmada cumhur ittifakını destekleyeceklerini belirterek, seçim sonuçlarını tanımayacağını söyleyenlere karşı “imkanı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” çağrısı yapmıştı.

Sosyal medyada Peker’in paylaşımına sert tepkiler gösterildi, savcılar göreve çağrıldı.

Bu tartışma sürerken Peker bu kez twitter hesabından “Konuşmam ile ilgili sayın savcılık makamına suç duyurusunda bulunanlar… Boşuna sevinmeyin! Ergenekon sürecinde haksız yere 10 yıl cezaevinde kaldığım için bir avukat kadar bilgiliyim… Suç olan hiçbir şeyi söylemem. Kudurun ulan kudurun.." paylaşımını yaptı.

Bu paylaşımla daha da karışan sosyal medyada Peker’e gösterilen tepkilerden bir kısmı şöyle:

Orhan Aydın: “Sedat Peker seçimler için silahlanma çağrısı yapıyor! Nerede bu ülkenin savcıları, yargıçları, emniyeti, hak arayan her yurttaşa diklenen içişleri bakanı filan diye sormayacağım. Bilin ki kan, kin, nefret ve her tür düşmanlık korunup, kollanıyor.

 

Emre Kongar: “Bu konuşmalar suç değil mi? Basını, Sosyal Medyayı, Twitter’ı izleyen polis ve savcılar bu haberleri okumuyorlar mı?” Sedat Peker'den provokasyon: Silahlanın! - Cumhuriyet Türkiye Haberleri 

 

Kerem Altıparmak: “Adam “Kanlarınızı oluk oluk akıtacağız, banyo yapacağız” dedi “sizi bayrak direklerine asacağız” dedi “Seni bugüne kadar öldürmemiş olmam bile suç örgütü lideri olmadığımın en büyük kanıtı” dedi. Hepsinden beraat etti. Muhtemelen o da yargının Sedat Peker sınırını merak ediyor”

 

Eren Keskin: “Sedat Peker gibi bir adamın, özgürce nefret suçu işlediği bir soykırım coğrafyası burası...Ne yazık ki, gerçek bu!!!!”

 

Murat Yetkin‏: “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, lütfen ilgi gösteriniz”

 

Sedat Peker daha önce Barış imzacısı akademisyenleri tehdit eden ifadeleri için İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11 yıl hapis istemiyle yargılanmış, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verilmişti. Karar temyiz sürecinde. Peker hakkında, gazeteci Fatih Altayl’yı tehdit ettiği iddiasıyla yapılan yargılamada da aynı gerekçeyle beraat kararı verilmişti.

Sedat Peker hakkında organize suç örgütü liderliğinden kesinleşmiş ceza var. 

Avukat Turgut Kazan, Peker'in çağrısıyla ilgili şu görüşü bildirdi:

“Korkunç bir şey, inanılmaz bir şey. Ülkedeki demokrasi anlayışının da ne kadar sahte ve uydurma olduğunu anlamış oluyorsunuz. Cumhuriyetin savcıları neden resen harekete geçmiyor deniliyor; böyle bir şey beklemeyin. Bir şey açacaksa üstünü kapatmak için ya da aklamak için yapacaktır. Böyle şeylere ifade özgürlüğü diyorlar biliyorsunuz. Bu tür örnekleri hukukçulara sormayın”

DAHA FAZLA HABER OKU