Dilipak: Türkiye, Suriye’de demokratik temsil kabiliyeti açısından rejim kadar güçlü

Akit yazarı: Ankara rejim güçlerine, ay sonuna kadar işgal ettikleri topraklardan geri çekilmesi konusunda süre tanıdı

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin Suriye’de Şam yönetiminden daha fazla temsil kabiliyeti olduğunu öne sürdü.

Dilipak, İdlib’de yaşananlar hakkında kaleme aldığı yazıda Suriye’nin nüfusunun 18 milyon olduğunu, bunun 8 milyonunun Türkiye’de bulunduğunu iddia ederken şu ifadeleri kullandı:

Diğer ülkelere sığınanlar da eğer imkan bulsalar Türkiye’ye gelirler. Ya da Türkiye’ye gelme imkanı bulamayan rejimin kontrolü altında yaşayan bir milyondan fazla insan olduğunu da unutmamak gerek. Yani Türkiye tek başına Suriye’de demokratik temsil kabiliyeti açısından rejimle kıyaslanamayacak kadar güçlü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye hükümetinin Suriye topraklarını işgal ettiğini ileri süren Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

Ankara rejim güçlerine, ay sonuna kadar işgal ettikleri topraklardan geri çekilmesi konusunda süre tanıdı ve angajman kurallarının kararlı bir şekilde ve anında uygulanarak cevap verileceğini ihtar etti.

Gözlerin Rusya lideri Vladimir Putin’in Türkiye’ye geleceği tarih olarak açıklanan 5 Mart’a çevrildiğini işaret eden Akit yazarı, şunları yazdı:

Bütün yollar Ankara’ya çıkıyor. 5 Mart’ta Ankara, Moskova, Berlin, Paris arasında bir toplantı olacak. New York, Londra, Paris, Moskova hattında Suriye ve Libya ile ilgili önemli görüşmeler oluyor.

Türkiye’nin İdlib’den çekilmesi için Esed ve destekçilerine tanıdığı süre sona ererken TSK, Suriye’ye bugüne kadar görülmemiş büyüklükte sevkıyatlar yapıyor. Bölgeye toplam binden fazla araçla silah ve mühimmat gitti. 4 binden fazla komando ve özel harekatçı sınırı geçti.

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU