Sağlık Bakanı: İran'dan getirilen Türk vatandaşlarında hastalık bulgusu yok

Koca, şu ana kadar herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tahran’da ülkemize gelen Türk vatandaşlarımızı iki merkezde gözlem altına aldık. Şu ana kadar ateş veya hastalık durumu olmadığını söylemek istiyorum” açıklaması yaptı.

“Öksürüğü olan hastalarımız vardı” diyen Koca, “Kötüleşmenin olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Koca, “İran’dan gelenlerin virüs taşımadıklarını özellikle söylemek istiyorum” dedi.

“Bundan sonrasında rastlanmayacağı anlamına gelmiyor”

Koca, “Çin’den bildirilen vaka sayılarında azalma varken diğer ülkelerden bildirilen vaka sayılarında artış görülmektedir” diyerek şunları kaydetti:

En son Yunanistan’da bir vakanın bildirilmesi komşularımızda vaka sayısının artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekmiştir. Ülkemizde yürüttüğümüz tedbirler sayesinde ülkemizde hastalığa rastlanmamıştır. Ama bundan sonrasında rastlanmayacağı anlamına gelmediğini söylemek istiyorum.

Türkiye’nin İran ile olan kara sınır kapılarında sahra hastaneleri oluşturulacağını ifade eden Koca, “Gelmek isteyen Türk vatandaşlarımızla ilgili 14 günlük karantina dönemini veya evde gözlem dahil olmak zere gelen kişilere anlatarak bu süreci devam ettirme yönünde bilim kurulunu bir yaklaşımı oldu” dedi.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen virüs iddiaları için ise Koca, “Sonuçların pozitif çıkan hiçbir ilimiz olmadı. Korona virüs vakasına rastlanmadı. Ama yarın pozitif olmayacağı anlamına gelmiyor” değerlendirmesi yaptı.

Hac dönemini etkileyecek mi?

Koca, koronavirüsün hac dönemini etkileyip etkilemeyeceği sorusu üzeribe, “Hac dönemine daha uzun bir süre olduğu için Bilim Kurulu bunu gündemine almadı. Hastalığın seyri bunu belirlemiş olacaktır” dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU