2016'daki PKK saldırısında şehit olan üsteğmen hakkında 2019'da "Bank Asya'da hesabı var mıydı?" soruşturması

5 Ekim 2016'da Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK saldırısında şehit olan üsteğmen Murat Ataş'ın eşi Sezen Ataş, FETÖ/PDY üyeliğinden ceza aldı. Murat Ataş şehit olduktan 3 yıl sonra eşi hakkında yapılan yargılamada, Bank Asya hesabı araştırıldı

Fotoğraf: Twitter

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında Sezen Ataş, terör örgütüne üye olma suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Ataş, ByLock kullanıcısı olduğu ve tanık ifadelerinden yola çıkılarak 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, cezası mutlak terör suçu olması nedeniyle 1/2 oranında artırılarak 7 yıl 15 aya, duruşmadaki hal ve tavırları nedeniyle de indirim uygulanarak 6 yıl 10 aya düşürüldü. 

Ataş'ın cezası kesinleşene kadar hakkında adli kontrol uygulanacak.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra binlerce kişinin yargılandığı FETÖ davalarında çıkan cezalarla kıyaslandığında Sezen Ataş'ın durumu sıradışı görünmüyor ancak, yargılama sürecine Ataş'ın eşinin de dahil edilmesi bu davayı farklılaştırıyor. 

Sezen Ataş'ın eşi üsteğmen Murat Ataş, 15 Temmuz darbe girişiminden iki buçuk ay sonra Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu üs bölgesine PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybetmişti.

13 Şubat'taki duruşmada FETÖ üyeliğinden ceza alan eşi Sezen Ataş ise o tarihte 8 aylık hamileydi. 

Sezen Ataş, FETÖ üyeliği iddiasıyla 24 Temmuz 2019'da gözaltına alındı, 26 Ağustos 2019'da ise hakkında iddianame hazırlandı. 

"Kendisinin ve eşinin Bank Asya'da hesabı var mı?"

Sezen Ataş hakkındaki soruşturma sürecinde ise, 3 yıl önce PKK saldırısında şehit olan eşi Murat Ataş'ın ve kendisinin FETÖ'ye ait Bank Asya'da herhangi bir hesabı bulunup bulunmadığı konusunda soruşturma yapıldı. 
 

sezenataşmuratataş.jpeg
Görsel: Independent Türkçe


Soruşturmayı yürüten Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na yazı yazarak Sezen Ataş ve eşi Murat Ataş'ın Bank Asya'da hesabı bulunup bulunmadığı soruldu.

Savcılığın yazısında şu ifadeler yer aldı:

Şüpheli Sezen Ataş ve ekli nüfus kaydına göre kendisi ve eşi adına FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne müzahir Bank Asya da herhangi bir hesap veya işlemleri bulunup bulunmadığı, bulunuyor ise hesap hareket ve dökümlerinin en kısa süre içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.

Yargılamanın yapıldığı Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne TMSF'den gönderilen yazıda, Sezen Ataş ve eşi Murat Ataş'ın Bank Asya'da hesabı bulunmadığı belirtildi. 

Terör örgütünden ceza aldı, eşinin şehit maaşını alıyor

Terör örgütü üyeliğinden ceza alan Sezen Ataş'a eşinin şehit olması nedeniyle devlet tarafından maaş ödeniyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU