Yalova Belediyesi’ndeki zimmet soruşturmasında 3 gözaltı

Yalova Belediyesi’nin ihbarı ile başlatılan ve Belediye Başkan Yardımcısı Halit G. ve 5 belediye çalışanı ile bir müteahhidin tutuklandığı soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

Yalova Belediyesi’nde bir çalışanın zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan R.E'nin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin T.T., H.Ç. ve E.G.'yi de gözaltına aldığı kaydedildi.

Başkan yardımcçısı ve 5 çalışan tutuklu

Yalova Belediyesi yetkililerince 6 Şubat'ta, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışan Reşat E.'nin muhasebe kayıtlarında yaptığı usulsüz işlemlerin tespitinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurulmuş, ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu sırada kayıplara karışan Reşat E., Denizli'de gözaltına alınarak Yalova'ya getirilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Halit G., Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan K. ve çalışanlardan S.Ö. ile müteahhit Bekir B. de gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerden Belediye Başkan Yardımcısı Halit G., Reşat E., Şenay Reyhan K. ve Bekir B. tutuklanmış, S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Halit G.'nin sekreteri B.T., şoförü B.E. ve soruşturma dosyasında adı geçen bir şirketin muhasebe personeli O.G. gözaltına alınmış, sekreter B.T. ile O.G. tutuklanmış, B.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU