Avrupa futbolunda koronavirüs endişesi: Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi durdurulabilir

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, koronavirüs nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalabileceklerini açıkladı

Michele Uva / Fotoğraf: uefa.com

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının oluşturduğu endişe, Avrupa futbolunun önemli organizasyonları 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni etkileyebilir.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) İkinci Başkanı Michele Uva, İtalya'nın birçok şehrinde görülen ve spor müsabakalarını etkileyen koronavirüs nedeniyle açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüsün önümüzdeki yaz 6 ülkenin ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2020 finallerini etkilemesiyle ilgili konuşan Uva, "Ev sahibi ülkelerin bu konudaki kararlarına göre hareket edeceğiz. Biz turnuvayı iptal etmek ya da şehir değiştirmek istemiyoruz. Ancak, ev sahibi ülkelerden biri virüse karşı garanti vermezse, şehir değişikliği yapabiliriz" dedi.

UEFA'nın ikinci başkanı Uva, UEFA'nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin durumuyla ilgili şöyle konuştu:

Gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkelerin durumları ayrı ayrı değerlendiriliyor. UEFA olarak, her ülkenin koronavirüs ile ilgili aldığı kararı takip ediyoruz. Futbolu durdurmak gibi bir niyetimiz yok. Koronavirüs Avrupa çağında bir tehdit haline gelir ve istemediğimiz bir noktaya ulaşırsa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni durdurmak zorunda kalırız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU