Almanya'daki Wesel Anadolu Spor Kulübü'ne saldırı düzenlendi

Almanya’nın Wesel kentindeki Anadolu Spor Kulübü binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar oluştu

Fotoğraf: İHA

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bulunan Wesel şehrindeki Wesel Anadolu Spor Kulübü'ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. 

Türk spor kulübüne ait binanın camlarını kıran saldırganlar içeriye girdikten sonra eşyalara zarar verdi. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Saldırının ardından binanın görüntülerini sosyal medya hesabından yayınlayan kulüp başkanı Cihan Sarıca, paylaşımına şu notu düştü: 

Wesel Anadolu Spor Kulübü'ne haince zarar verme amacıyla saldırı yapılmıştır. Komşu Alman spor kulübüne hiçbir zarar verilmemiştir, iki külüp arası sadece 10 metre. Aşırılık Almanyada artık gelenek olmaya başladı. Üzücü ve vahim bir durum.

 

 

 

 

Sarıca, yaptığı açıklamada, "Dün, Alman komşumuz tarafından kulübümüzün camlarının kırıldığına dair telefon geldi. Hemen geldik ve camın kırıldığı gördük. Saldırganlar camı kırıp içeri girerek içeride eşyalarımızı dağıtıp zarar vermişler" şeklinde konuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu saldırının üçüncü saldırı olduğunu söyleyen Sarıca, "Hanau'daki ırkçı saldırının ardından yapıldı. Daha önce de NSU davası zamanında kulübümüze saldırı olmuştu" ifadelerini kullandı. 

Yaşananların üzücü ve vahim bir durum olduğunu dile getiren Sarıca, polisin delilleri topladığını ve soruşturma başlattığını söyledi.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan da olay yerini ziyaret ederek, Wesel Anadolu Spor Kulübü Başkanı Cihan Sarıca'dan bilgi alıp geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU