Trump Hindistan'a gidince Amerikalıların bu ülkenin nerede olduğunu bilmediği ortaya çıktı

ABD Başkanı, Yeni Delhi’deyken bazı Amerikalılar zihinlerini meşgul eden sorulara yanıt bulmak için Google’a başvurdu

Donald Trump ve eşi Melania Trump, Hindistan'da Mahatma Gandhi'nin anıt mezarının bulunduğu Raj Ghat'ı ziyaret etti (AP)

ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk kez gerçekleştirdiği Hindistan ziyareti Amerikan halkı arasında da merak konusu oldu.

India Today’in haberine göre Trump, eşi Melania Trump, kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner’la birlikte Hindistan turuna çıkarken Amerikalıların Google’da “Hindistan nedir?” ve “Hindistan neresidir?” diye arattığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Google’da kelimelerin nasıl aratıldığını gösteren Google Trends uygulaması, söz konusu soruların Trump’ın ziyaretin konuşulması sonrası ocak ayı sonundan bugüne kadar ne kadar sıklıkla sorulduğunu ortaya koydu.

Arama grafiğine göre “Hindistan neresidir?” sorusunun diğerinden daha fazla ilgi gördüğü anlaşıldı.

Bu soruların sorulmasına dair ABD’de bölge bazında yapılan hesaplamalardaysa DC, Hawaii, Batı Virginia, Güney Dakota ve Kansas’ın ilk sıralarda geldiği görüldü.

 


Business Insider ise Google aramalarının Beyaz Saray’ın Trump’ın Hindistan ziyaretiyle ilgili açıklamayı yayımlamasının ardından zirveye çıktığını aktardı.

 

 

Trump geçen yıl mülteci temsilcilerini Oval Ofis’te kabulü sırasında gaflara imza atmış ve Arakanlı Müslüman bir mültecinin eve dönme isteğini dile getirmesi üzerine, Myanmar’ı kastederek “Orası neresi?” diye sormuştu.

Öte yandan yakın zamanda yapılan bir anket, Amerikalıların büyük çoğunluğunun İran’ın haritadaki yerini bilmediğini göstermişti.

Kamuoyu araştırma şirketi Morning Consult ile Politico gazetesinin ortaklığıyla 4-5 Ocak tarihlerinde ABD’de bin 995 kayıtlı seçmenle gerçekleştirilen anket için katılımcılardan ülkelerin isimlerinin yazılmadığı dünya haritasında İran’ı göstermeleri istenmişti.

Ortadoğu’yu daha yakından gösteren yakın planlı haritada İran’ın yerini bilenler yüzde 28’i bulurken, tüm ülkelerin yer aldığı daha geniş bir haritada doğru yer tespiti yapanların oranıysa yüzde 23’e kadar düşmüştü.

 

Independent Türkçe, India Today

DAHA FAZLA HABER OKU