Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın "Şehitler Tepesi boş kalmayacak" sözüne tepki: Kendi oğullarını gönder

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Osman Kavala’nın tutuklanmasıyla alakalı, “Erdoğan yargıya gözdağı veriyor, bu adalet midir?” dedi

Fotoğraf: AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Konuşmasına, Türkiye’deki yargı sistemini ve Osman Kavala’nın tekrar tutuklanmasını eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır yargı krizini yaşamaktadır. Yargının siyasallaşmıştır” dedi.

“Erdoğan yargıya gözdağı veriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargıya gözdağı verdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Egemen güçlerin siyasal yandaşların telkiniyle uyuşturucu kaçakçıları, FETÖ’nün en önemli adamları serbest bırakılırken gariban harp okulu öğrencileri hapiste, neden? Bunu sormak zorundayız. Osman Kavala için mahkeme beraat kararı veriyor. Cezaevi aracındayken Erdoğan konuşuyor, “Onu beraat ettirmeye kalkıştılar” diyor. Yargıya gözdağı veriyor. Cezaevi aracının içinden tekrar cezaevine götürüldü. Bu mudur adalet? Bu insani, ahlaki, vicdani bir meseledir. Bunu sadece siyasetin terazisine koyarsınız yanlış yaparsınız.

“Darbe dönemlerinden daha ağır bir faşizm yaşanıyor”

Türkiye’de, darbe dönemlerinden daha ağır bir faşist dönem yaşandığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Osman Kavala’ya beraat veren hakimler hakkında da HSK soruşturma kararı veriyor. Bütün bunlar ortada iken bu ülkede adalet var diyebilir miyiz?” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Damat İstanbul, kanal projesinin olduğu yerden 13 dönüm arazi kapatmış. Cumhuriyet gazetesinin haberine yayın yasağı getirdiler hemen. Akabinde yayın yasağını eleştiren haberlere de yayın yasağı getirildi! Soruyorum: Bunlar hakim mi, Saray’ın köleleri mi?

Türk ordusunun Saray’ın ordusu olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Ya sen kim kahraman kim? Süleyman Şah türbesini kaçıran kahraman olabilir mi ya? Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir hıyanet yoktur. Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün Suriye ve Libya’dan daha değerlidir.” diye konuştu.

Erdoğan’ın FOX TV muhabirine tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Azerbaycan ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında ‘Libya’da birkaç şehit var ifadeniz muhalefet tarafından eleştiriliyor, bu duruma ne diyeceksiniz?’ sorusuna tepki göstermesiyle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şunları ifade etti.

FOX TV muhabiri soru soruyor. Muhabir sizin şehit ifadenize muhalefet tepki gösteriyor diyor.  Erdoğan FOX önce gazete olsun diyor. Bunlar tamam.  Şu ifade Türkiye'nin geleceği açısından karamsar bir ifadedir. Bu mücadelenin içinde olmaya mahkumuz diyor. Neden mahkumsun? Amerikalılar mal varlığını araştırırlar diye mi mahkumsun?

Erdoğan’ın Libya’da bulunan Türk askerleri için “Şehitler tepesi boş kalmayacak” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kendi oğullarını gönder, seni kefenle karşılayanları gönder” dedi.

“Ozan Ceyhun’un büyükelçiliğini Devlet Bahçeli’ye armağan ediyorum”

Hükümetin büyükelçi atamalarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Büyükelçilik namuslu ve şerefli bir meslektir. Ama ayakkabı kutusunda rüşvet alan adamı büyükelçi yaparsanız namus ve şereften bahsedemezsiniz. Bir ülkücü kardeşimizin ölümüyle ilgili aranan Ozan Ceyhun da artık büyükelçi. Onu da Devlet Bahçeli’ye armağan ediyorum. Yolsuzluğa karışmış Şaban Dişli de büyükelçi yapıldı.

“Yolsuzluk AK Parti’nin kimliği oldu”

AK Parti’nin yolsuzluk ve yoksullukla mücadele söylemi ile geldiğini ama iktidara gelince yolsuzluğa bulaştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk artık AK Parti yöneticilerinin kimliği oldu” dedi.

“Tank-palet fabrikasını yabancı ülkeye peşkeş çeken vatan hainidir”

Erdoğan’ın kendisini tank-palet fabrikası konusunda eleştirmesiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Türk ordusuna ait bir tank-palet fabrikasını yabancı ülkeye peşkeş çeken vatan hainidir” ifadesini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de tank-palet fabrikası konusunda sessiz kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “ Bahçeli’den rica ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve şu tank-palet işine dur diyin” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU