Türkiye’nin konuştuğu Tahran uçağı kalkmadan önce havalimanında kavga çıktı: Kum’dan gelen insanların bu uçağa binmeye hakkı yok!

Türk vatandaşlarını İran’dan taşıyan uçak kalkmadan havalimanında yolcular arasında tartışma çıktı

Koronavirüsle mücadele eden İran'daki panik büyürken Türkiye ülkedeki vatandaşlarının gelebilmesi için uçak seferleri düzenliyor. 

Bugün Tahran'dan yola çıkan uçak Ankara'ya acil iniş yaptı. Uçaktaki 17 kişide koronavirüsün yol açtığı semptomlar tespit edildi. 

Uçak kalkmadan önce Tahran Havaiimanı'nda Kum'dan gelenlerle diğer yolcular arasında tartışma yaşandı.

Yolculardan biri o anlara ilişkin sesleri cep telefonuna kaydetti.

Biz bunların uçağa binmesini istemiyoruz

Kayıtta uçağı bekleyen bir kadın, Kum'dan gelenleri işaret ederek "Biz bunların uçağa binmesini istemiyoruz" diyor.

Kum'dan Tahran'a gelerek Türkiye'ye dönmeye çalışan bir Türkle konuşan kadının, "Bakın, (Kum) nasıl bir yer? Bu hastalığın kaynağı. Biz Tahran'dan geldik, evimizden, tertemiz. Hiç dışarı çıkmadık. 3 yaşında kızımız var. Kum'dan gelen insanlar 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binebilir mi? Sadece bir anne olarak söylüyorum, cevap bekliyorum" diye konuşuyor.

Virüs Türkiye'ye girerse ne olacak?

Bir başka kadın ise "Bu şekilde virüs Türkiye'ye girerse ne olacak" diye soruyor.

Bir erkek yolcunun bu sözlere tepki gösterip, "Adam falanca şehrden geldi diye… Bir hafta içinde bütün Tahran karantinaya alınacak bu haberi duydunuz mu" demesi üzerine kadın yolcu, "Sizin şu an karantinada olmanızı istiyorum" diyerek yanıt veriyor.

3 yaşında bir kızının olduğunu hatırlatan kadın, "Ben ne yapayım, yarınki uçağa bin" cevabını alınca tartışma sertleşiyor.

Kum'dan gelen yolculara bağıran kadın şunları söylüyor:

Hiç merhametiniz yok mu sizin?

Ben yanlış bir şey yapmadım ki, ben yanlış bir şey söyledim mi beyefendi. Kum'dan gelenlerin 3 yaşındaki bir çocukla aynı uçağa binmeye hakkı yok. Turkish Airlines"ın bilet satmaya hakkı yok. 

Bir anneyle konuşuyorsun, bir hanımefendiyle konuşuyorsun, farkına var. Yarın bütün Türkiye"ye hesap verirsiniz o zaman. Gelme demek ne demek, bir bayanla konuşuyorsun. Ben çok kibar, hanımefendi konuşuyorum, sözlerimin arkasındayım. Saygımı terbiyemi bozmadım. Siz Kum'dan gelen insanlar olarak vicdanlı, merhametli, dürüst olmak zorundasınız. Burada 3 yaşında kızım var. Vicdanınız yok mu? Nasıl bineceksini o uçağa, merhametiniz yok mu sizin?"

Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım

Kum'dan gelen yolcular ise kadına, "Sen bana ithamda bulunuyorsun. Ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" diye cevap veriyor. 

Ülkede koronavirüs vakalarının en yüksek olduğu Kum, "İran'ın Vuhan'ı" olarak nitelendiriliyor. 

THY yetkilileri, neden Kum'dan gelen yolcular için ayrı sefer düzenlenmediği sorusuna yanıt vermedi.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU