UEFA Avrupa Ligi'ne koronavirüs engeli: Inter-Ludogorets maçı seyircisiz oynanacak

Inter Kulübü, UEFA ile anlaşarak Avrupa Ligi'nde oynayacakları Ludogorets karşılaşmasının, koronavirüs sebebiyle seyircisiz oynanacağını açıkladı. Serie A'nın 26. haftasında oynanacak 6 maçın da seyircisiz oynanacağını duyuruldu

Fotoğraf: AA

UEFA, Avrupa Ligi son 32 turunda oynanacak Inter-Ludogorets karşılaşmasının ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılması riskine karşı seyircisiz oynanacağını duyurdu.

 

 

Inter Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, UEFA ile anlaşarak Lombardiya Bölgesi ve Milano Belediyesi yetkililerin aldığı kararlar doğrultusunda Loudogorets ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş karşılaşmasının 27 Şubat Perşembe günü saat 20.55'te Giuseppe Meazza stadında seyircisiz oynanacak" ifadelerine yer verildi. 

Kovid-19 Serie A'yı da etkiledi: Juventus-Inter maçında da seyirci yok

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) yönetimi, ligin 26. haftasında oynanacak 6 müsabaka seyircisiz oynanacak. 

İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Vincenzo Spadafora, TG2 kanalına yaptığı açıklamada, Kovid-19'un yayılmasını önlemek amacıyla hafta sonunda bazı spor müsabakaları da dahil olmak üzere aldıkları sınırlayıcı kararları, Lombardiya, Veneto, Piyemonte’ye ek olarak Emilia-Romagna, Ligurya, Friuli-Venezia Giulia bölgelerine de genişlettiklerini belirtti.

Spadafora, spor kamuoyundan yetkililerden gelen futbol maçlarının seyircilere kapalı şekilde oynatılması taleplerini de değerlendirdiklerini ifade ederek, “Kuzey İtalya’da 6 bölgede spor etkinlikleri durdurulmuş durumda. Bununla beraber, maçların seyircisiz oynanması talebini kabul ettik" dedi.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli de Radio 24’e yaptığı değerlendirmede, "Şu anda öncelik, halk sağlığının korunması. Bu varsayımdan başlayarak yetkililerle devam eden bir diyalog var, ancak herhangi bir karar verilecekse, halk sağlığını korumak önemlidir" yorumunu yaptı.

Spor Bakanı Spadafora’nın açıklamasında işaret ettiği bölgede bu hafta seyircisiz oynanacak maçlar şöyle: 

Udinese-Fiorentina

Milano-Genoa

Parma-Spal

Sassuolo-Brescia

Sampdoria-Hellas Verona

Juventus-Inter

İtalya'da 23 Şubat'ta oynanması planlanan Atalanta-Sassuolo, Hellas Verona-Cagliari ve Inter-Sampdoria maçları başka bir tarihe ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU