Davutoğlu: Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklara sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?

Bolu'da kurmayları ile bir araya gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, bağış iddiaları ile gündeme gelen Kızılay üzerinden hükümeti eleştirerek, “Bu insanların Kızılay'a sessiz kalması nasıl kabul edilebilir?" diye sordu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bolu’da partisinin kurmayları ile bir araya geldi.

Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda Davutoğlu, "Erken seçim her an olabilir. Gelecek Partisi de erken seçime hazır olmalıdır" dedi.

"Sesi kısılmak istenen bir partiyiz”

Gelecek Partisi’nin kurulduğu günden bu yana her kesimden insana ulaştığının altını çizen Davutoğlu, “Sesi kısılmak istenen bir partiyiz, ama toplumla ilişkilerimiz bakımından mecliste gurubu bulunan partiler gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim için dolandırıcı diye bir ifade kullanıldı. Vicdan kalmadığını görüyoruz ama akıl da mı kalmadı? Her gün birkaç arkadaşımızdan baskıya uğradıkları mesajı alıyoruz. Sonunda Konya'da açılış yapıyoruz diye bize konvoy yasağı getirdiler. Hani yasaklara karşıydık. Partimizin kuruluşundan bu yana korku iklimini sonlandırmak için elimizden geleni yaptık. Parti kuruluşumuz devletle başlamadı, insanla başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Pelikan'la mücadelemiz esastır"

Tutuklu yargılama uygulamasına karşı olduklarını belirten Davutoğlu, bu sistemin artık normal bir yargılama sistemi haline geldiğini ifade etti.

FETÖ, Pelikan, PKK ve DEAŞ’a karşı mücadelenin esas olduğunu vurgulayan Davutoğlu şunları söyledi:

Kimsenin adalete talimat verir gibi konuşmaması lazım. Türkiye’de bir takım insanlar tutuklandı, Rahip Brunson ve Deniz yücel gibi. Sonra bir takım tehdit tweetleri atıldı, Brunson ve Yücel serbest bırakıldı. Hukuk bir takas meselesi değildir. Bir insanı serbest bıraktıktan sonra gözaltına alırsanız bu ilkesizliktir.

"Kızılay'a nasıl sessiz kalıyorlar"

Bağış iddiaları ile gündeme gelen Kızılay üzerinden hükümeti eleştiren Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Yolsuzluğa karşı iktidara gelenlerin, bugünkü yolsuzluklar karşısında sessiz kalması nasıl kabul edilebilir. Bu insanların Kızılay konusunda olduğu gibi sessiz kalması nasıl kabul edilebilir. Akraba kayırmacılığının bu kadar yayıldığı bir dönem olmadı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işini kaybedenler 1 milyon 200 bin. Hani Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra ekonomi uçacaktı.

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a da tepki gösteren Davutoğlu, “Ekonomiyi yönetenlerin derdi bir sonraki dönemde kimin Türkiye’yi yöneteceği konusunda PR yapmak. Enflasyon tahmini ve hedefi arasındaki farkı dahi bilmiyorlar” dedi.

Devlette bazı kimselerin beş yerden maaş aldığını öne süren Ahmet Davutoğlu, bu durumu siyasi ve ekonomik yolsuzluk olarak niteleyerek, “Seçilemeyenlere ya da bazılarına konuşmasın diye makam veriliyor” diye konuştu.

“Pelikan, Trump’a ‘Reis’ diyordu”

Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili konuşan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Dalgalı bir dış politika var. Dış politika tamamen Erdoğan’ın Trump ve Putin’le ilişkilerine bağlı.Pelikan, iktidara geldiğinde Trump'a reis diyordu. Bu dönemin yüz karası Trump'ın, Erdoğan’a yazdığı mektuptur. Ben görevde olsaydım bu mektubu getiren, bu mektubu taşıyan herkesi görevden alırdım ve o mektubu o an iade ederdim.

"Erken seçim her an olabilir, hazırlıklı olmalıyız”

Erken seçim her an olabileceğini belirten Ahmet Davutoğlu, kurmaylarına Gelecek Partisi’nin erken seçime hazır olması gerektiğini ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU