Parazit’in yönetmeni sözleriyle BTS üyelerini mahcup etti

Yönetmen Bong Joon Ho, grubu kendisinden daha etkili gördüğünü söylemişti

BTS üyeleri, Parazit’in (Parasite) yönetmeni Bong Joon Ho’nun grubu kendisinden daha etkili bulmasından dolayı biraz “mahcup” hissediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metro haber sitesine göre V, Jungkook, Jimin, SUGA, Jin, J-Hope ve RM’in yeni albümleri Map of the Soul: 7’nın tanıtımı için Seul’da bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyordu. Ancak grup üyeleri koronavirüs nedeniyle hayranlarına boş bir salondan canlı yayında seslendi.

Bu seneki Altın Küre Ödül Töreni’nde yönetmen Joon Ho, BTS’in kendisinden çok daha etkili olduğunu belirtmişti. Ancak öyle görülüyor ki Suga buna pek katılmıyor.

Şarkıcı şunları söyledi:

Şunu söylemek isterim ki yönetmen Bong Joon Ho’nun tüm filmlerini bir hayranı olarak izledim. Sanırım Kore kültürüyle ilgili bir soruya cevap veriyordu ve bu cömert bir övgüydü. Utandım çünkü hala bu kadar büyük etkimiz var mı emin değilim. Yönetmen Bong Joon Ho, ‘Kore kültürü dinamiktir’ dediği için minnettarım. Umarım Kore’deki birçok muhteşem sanatçı yurtdışında da tanınır. Parazit’i izlerken gerçekten keyif aldım. Filmin hayranıyım.

Parazit bu seneki Oscarlarda En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve Uluslararası En İyi Film dallarında ödül kazandı.

Yönetmen Bong Joon Ho, Altın Küre gecesinde, “Bence Kore çok sayıda harika sanatçı üretiyor çünkü biz duygusal açıdan çok dinamik insanlarız” demişti.

Öte yandan BTS’in müziğinin, Kore kültürüyle ilişkisine değinen RM ise şunları söyledi:

Bize sık sık müziğimizin neden sevildiği soruluyor. Bu minnettar olduğum bir şey. Biz de bunu çok düşündük. Bu birçok şeyin kombinasyonu. K-pop başlı başına çok karmaşık. Müzik, klip ve daha pek çok bileşen bir arada sunuluyor. Önemli olan kalplerimizin özü. Bence döneminin özelliklerini en iyi yansıtan sanatçı seviliyor. Kişisel hikayelerimizi anlatıyoruz ama ironik şekilde modern dünya şimdiye kadarki en küresel döneminde. Yalnızca Kore’de değil, dünyanın her yerinde her yaştan kişi mücadele ettiğimiz şeylerle bağlantı kurabiliyor. Çünkü bu şeyleri canlı performanslar ve müzik gibi yollarla aktarıyoruz. İnsanlar bunu ilginç buluyor. Hayranlarımızın çoğunun bizi sevdikten sonra Kore hakkında araştırma yaptıklarını duydum. Bir Koreli olarak çok minnettar ve gururluyum.

 

Independent Türkçe, Metro

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU