"Beyoğlu eski günlerine kavuşsun" diyen Kültür Bakanı Galata Kulesi işletmesinin İBB'den alınacağını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de “Beyoğlu Kültür Yolu” koyduklarını açıkladı

2000 yılındaki İstiklal Caddesi'nden bir görünüm / Fotoğraf: Murat Germen 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy işletme süresi biten Galata Kulesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınıp Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredileceğini söyledi. 

Milli Gazete'de yer alan habere göre Ersoy, "Beyoğlu Kültür Yolu" isimli bir yol planlandığını, bu yolun Galataport'tan başlayıp halen yapımı süren Atütürk Kültür Merkezi arasında olacağını, Galata Kulesi etrafındaki alanın ise genişletileceğini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın planına göre bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak, kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya dönüşecek. 

Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek. 

Beyoğlu Evlendirme Dairesi'nin de kültür sanat merkezine dönüştürüleceğini, altının tiyatro, üstünün ise sinema olacağını belirten Ersoy, "Amacımız Beyoğlu'nun eski günlerine kavuşması, canlanması. Beyoğlu bir kültür patlaması yaşayacak” dedi. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"İlk gemi 5 Nisan'da gelecek"

Bakan Ersoy, Galataport'a ilk geminin 5 Nisan'da geleceğini, eylül ayı itibarıyla liman dışındaki operasyonların da başlayacağını söyledi. 

2021 itibarıyla Galataport'un bütün rezervasyonlarını dolduracağını aktaran Ersoy, 2022'den sonra İstanbul'a ikinci bir portun gerekeceğini belirterek, Yenikapı'daki port için ihalenin yapıldığını anımsattı.

"Lahmacunun 70 liraya satılmasına karşı değilim"

Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu'na da konuşan Bakan Ersoy turizm sezonunda 70 liraya lahmacun satılması ile ilgili soruyu da yanıtladı. 

Ersoy; "Ben lahmacunun Çeşme’de Bodrum’da 70 liraya satılmasına karşı değilim. Bayramda 70, sonra 20 lira olursa ona itirazım var” yorumu yaptı.

 

Independent Türkçe, Milli Gazete, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU