Erdoğan FOX TV muhabirinin "Muhalefet 'Libya'da birkaç şehit var' ifadenizi eleştiriyor, yanıtınız ne olacak?" sorusuna kızdı: Yalan haber üretmeyi bırakın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada Libya’da 2 askerin şehit olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Tükriye-Azerbaycan arasındaki ekonomik işbirliğinden bahseden Erdoğan, ziyaretin ana gündem maddesinin Azerbaycan ile ticaret hacminin genişletilmesi olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İdlib ile alakalı Rusya ile bir yol haritasının belirlenmesiyle ilgili şunları söyledi:

Rusya ile aramızda bir İdlib süreci var ve süratle çözmemiz gerekiyor. Putin ile en üst düzeyde görüşüyorum. Birçok kurumumuzda görüşme yapıyor. Bu işin bir de Libya ayağı var. Gayrimeşru Hafter’in yanında Abu Dabi ve Rusya’nın 2 bin 500 kişilik güçleri var. Bunun parasal kaynağı Abu Dabi olduğunu biliyoruz. Sudan da destek var. 10 bin üzerinde. Bu konuda Putin ile yol haritamıza bakıyoruz. Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde destek veriyor. Her ne kadar inkar etselerde bunun belgeleri biz de var.3 milyona varan mülteci yüklenmesi var, sınırımıza tacizler var. Buna sessiz kalamayız

Merkel, Macron ve Putin ile 4’lü bir zirve olup olmayacağıyla ilgili gelen bir soruya ise Erdoğan, ”Rus heyeti yarın ülkemize gelecek. Macron, Merkel, Putin arasında tam bir ittifak konusu söz konusu değil. Ama 5 Mart'ta Putin ile yüz yüze bir araya gelmemiz mümkün olabilir” diye cevap verdi.

“Libya’da 2 şehidimiz var”

Fox TV muhabirinin, Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ‘Libya’da birkaç şehidimiz var’ sözlerine muhalefetin tepki gösterdiğini hatırlatması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

Fox önce ciddi bir medya kuruluşu olsun. Yalan haber söylemeyi bıraksın. Muhalefetin ne söylediği de beni ilgilendirmiyor. Ne diyor muhalefet. Git Esed ile görüş. Halkını katleden Esed’e laf etmiyor bize akıl vermeye kalkıyor.

Libya’da 2 şehidin olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sayıyı ne yapacak muhalefet? Libya’da eğitici kadrolarımız var. Muhalefet, orada Rusya’nın Sudan’ın ne işi var diye sorsun. Orada Suriye Milli Ordusu’ndan oraya gidenlerin ortak paydaları var. Bizimle beraberler Suriye’de nasıl ortak paydaları varsa orada da ortak paydalarımız var. Ve bizimle Libya’da beraber olan kardeşlerimiz bunu şeref telakki ediyorlar" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU