Türkiye gazetesi yazarı: AK Parti’nin anlatacak bir hikayesi kalmadı mı?

“AK Parti artık hikâye yazamıyor, yani AK Parti’nin anlatacak bir hikâyesi kalmadı. Acilen bunun üzerine odaklanmalı”

Fotoğraf: AA

Türkiye gazetesi yazar Fuat Uğur, siyasal parti tanıtımlarına imza atmış ünlü bir reklamcıyla yaptığı konuşmayı paylaştı.

Uğur, konuştuğu reklamcının kendisine “AK Parti artık hikaye yazamıyor” dediğini aktardı.

Fuat Uğur’un bugünkü köşe yazısındaki ilgili kısım şöyle:

Siyasal parti tanıtımlarına da imza atmış bir ünlü reklamcı ile birlikteydik. Laf dönüp dolaşıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye geldi. O beni dinlemek istiyordu ama benim niyetim de asıl onu dinlemekti. Bu yüzden epey sıkıştırdım. Sonunda döküldü:

"AK Parti artık hikâye yazamıyor, yani AK Parti’nin anlatacak bir hikâyesi kalmadı. Acilen bunun üzerine odaklanmalı."

İyi peki, o hâlde eksik olan ne?

"Kimi başarılı işler hâlâ devam ediyor ama artık bunları anlatamıyor. AK Parti vizyonunu, geleceği nasıl kurguladığını, yapılan ve planlanan yatırımların 2023, 2030, 2040 Türkiye’sini nasıl şekillendireceğini anlatmalı. Misal hangi konuda başarılı AK Parti iktidarı, onu ortaya çıkarıp, bu başarının üzerinden bir gelecek hikâyesi yazması gerekiyor gençlere. Gençler kendilerini ileriki yıllarda güvende hissedemiyorlar çünkü. Hepsinin gözü yurt dışında. Aslında muhalefete de güvenemiyorlar ama devlet okullarında bile belirleyici olan ideolojik beyin yıkama yöntemi oy vermede önemli rol oynuyor. 2023’te 5 milyon yeni genç seçmen oy kullanacak. AK Parti hâlâ o genç seçmene yeterince ulaşamıyor ve hatta vahim durumda bile denebilir bu konuda. Sadece eldeki medya ile bu işler yürümüyor. Milyonlarca gencin elinde telefon var ve her şeyi anında görüyor. AK Parti’nin sosyal medya ekipleri çok başarısız ve yetersiz. Gençlerin ilgi alanlarına girip heyecan uyandırmak çok önemli"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU