ABD Başkanı Trump’ı, Hindistan’da 100 bin kişi dinledi

Hindistan’da 100 bin kişiye hitap eden ABD Başkanı Trump, kurşun geçirmez camın arkasından konuştu

Fotoğraf: Reuters

İki günlük resmi ziyaret için Hindistan'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Gucerat eyaletinin Ahmedabad şehrindeki Motera Stadyumu’nda düzenlenen 'Namaste (merhaba) Trump' etkilniğinde yaklaşık 100 bin kişiye hitap etti. Trup kalabalığa, sahneye kurulan kurşun geçirmez cam bir paravanın arkasından konuştu

 

afp3.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Trump, "ABD ve Hindistan teröristleri durdurmak ve onların ideolojileriyle mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlıdır. Bu sebeple göreve başladığımdan beri yönetimim Pakistan ile sınırdaki terör örgütlerini bitirmek için çok olumlu şekilde çalışıyor" dedi.

 

afp2.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Pakistan ile ilişkilerin çok iyi olduğunun altını çizen Trump, "Bu çabalar sayesinde, Pakistan ile bilimsel ilerleme kaydetmeye başlıyoruz" diye konuştu.

Trump, ABD'nin gezegendeki en iyi ve en korkulan askeri teçhizatı Hindistan'a sunmayı dört gözle beklediğini belirterek, Yeni Delhi yönetimiyle yaklaşık 3 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalayacaklarını söyledi. 

 

afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

‘ABD'nin, savunma alanında Hindistan'la ortaklık yapması gerektiğine inanıyorum’ ifade eden Trump, "Birlikte egemenliğimizi, güvenliğimizi savunacağız, özgür ve açık Hint-Pasifik bölgesini çocuklarımız ve gelecek birçok nesil için koruyacağız" dedi.

Trump’a Hindistan Başbakanı Narendra Modi de eşlik etti.

 

3079461482100204.JPG
Fotoğraf: AFP

 

Daha sonra Agra’ya geçen Trump, eşi Melania Trump’la birlikte Tac Mahal'i ziyaret etti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU