Kirk Douglas 61 milyon dolarlık servetinin neredeyse hepsini hayır kurumuna miras bırakmış

Aktör, 5 Şubat'ta 103 yaşında ölmüştü

Kirk Douglas New York'ta, 1962 (AP)

Bu ay 103 yaşındayken hayatını kaybeden Kirk Douglas'ın 61 milyon dolarlık servetinin neredeyse tamamını bağışladığı bildirildi.

Pazar günü The Mirror, Hollywood efsanesinin servetinin 50 milyon dolarının 1964'te eşi Anne'le “kendilerine yardım edemeyenlere yardım etmek” amacıyla kurdukları Douglas Vakfı tarafından dağıtılacağını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vakfın internet sitesinde, “Ana odak noktası eğitim ve sağlığı iyileştirmek, refahı artırmak ve en önemlisi geleceğimizi ellerinde tutan çocuklar için yeni fırsatlar geliştirmek” ifadeleri yer alıyor.

The Mirror'a göre servetin yararlanıcıları arasında St. Lawrence Üniversitesi, Culver City'deki Kirk Douglas Tiyatrosu, Los Angeles Çocuk Hastanesi ve “Kirk ve Anne Douglas Çocuk Merkezi'ne ev sahipliği yapan" Sinai Tapınağı yer alacak.

Haberde geri kalan 11 milyon doların (yaklaşık 67 milyon 85 bin TL) nereye gideceği belirtilmedi ama Douglas'ın tahmini net serveti 300 milyon dolar olan oğlu Michael'ın babasından hiç miras almayacağı bildirildi.

Michael, babasının ölümünü 5 Şubat'ta şöyle duyurmuştu:

O dünya için bir efsane, sinemanın altın çağından, altın yıllarını iyi yaşayan bir aktör, adalete ve (hepimizin arzuladığı bir standart oluşturduğuna inandığı) amaçlara bağlı bir yardımseverdi (...) Ama ben ve kardeşlerim Joel ve Peter için sadece Baba, Catherine için harika bir kayınpeder, torunları ve torunlarının çocukları için sevgi dolu bir dede ve eşi Anne için harika bir kocaydı. (...) Kirk'ün hayatı iyi yaşanmış bir hayattı ve o geride nesiller boyu sürecek bir sinema mirası ve halka yardım etmek ve gezegene barış getirmek için çalışan ünlü bir hayırsever olarak bir tarih bırakıyor.

Hayatının önemli bir bölümünü yardımseverliğe adayan Douglas, 1983'te kamu hizmetleri için Jefferson Ödülü'nü ve 1985'te Fransız Onur Nişanı'nı almıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU