Van Başkale’de okullar 15 gün tatil edildi

İran’da meydana gelen ve Van’da 9 kişinin ölümüne neden olan deprem nedeniyle Başkale’de okullar tatil edildi

Fotoğraf: AA

İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti’nde yer alan Khoy şehrinde meydana gelen, Van’da birçok binanın yıkılmasına, 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Başkale ilçesinde eğitime 15 gün ara verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’nin kırsal mahallelerinde depremde hasar gören okullarla ilgili olarak, "Milli Eğitim Bakanımızla da konuştuk çünkü buradan Van'a giden, Başkale'ye giden vatandaşlarımız da doğal olarak çocuklarını da götürdüler. Onun için eğitimdeki birliği sağlayabilmek maksadıyla geçici olarak 15 günlük ara verildi. Ondan sonra genel değerlendirme yapılacaktır" açıklamasını yaptı.

Gelenler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, burada yaptığı açıklamada, devletin bütün yetkililerinin; AFAD'ın, Kızılay'ın, sivil toplum kuruluşlarının bölgede olduğunu söyledi.

Bütün mahallelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Bir taraftan jandarmamız, askerlerimiz, AFAD'ımız çadırları kuruyor, bir taraftan da sobalar dağıtılıyor. Bütün bunlarla birlikte hayvanlar önemli burada. Hayvancılığın yapıldığı köyler. Onların her biri için bir çadır almak bizim için başlı başına önemli bir iş. Onların hepsi tespit edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Ne kadar telef olan hayvan varsa hepsi giderilecek. Bugün Tarım ve Orman Bakanımız da gelecek. O da gerekli tespitler, alınacak tedbirler ve değerlendirmelerle ilgili burada bulunacak" diye konuştu.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU