Başkale'ye bağlı Böğrüpek Köyü’ne yardım ulaşmadığı ve enkaz altında insan olduğu iddiası yalanlandı

Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale İlçesine yardım ulaştırılmadı iddia edildi. Van AFAD İl Müdürü Uçar, iddiaların asılsız olduğunu söyledi

Türkiye-İran sınırındaki deprem / Fotoğraf: AA

İran’ın Hoy kentinde dün meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem nedeniyle Van’ın Başkale İlçesi'ne bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar, Gelenler ve Böğrüpek yerleşim yerlerinde 9 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı.

Depremin ardından akşam 19:00’da yine İran’ın Hoy kentinde aynı büyüklüğünde ikinci deprem daha meydana geldi.

Depremin ardından söz konusu köye yardım ulaştırılmadığını iddia edildi. Sosyal medya hesaplarında Başkale’nin Böğrüpek Köyü’nde paylaşılan bir videoda, “Görüntüler yıkımın olduğu Van'ın Başkale, Böğrüpek(Ğanik) Köyünden. Saat 19'da yaşanan 2'nci depremin ardından yeni yıkımların olduğunu söyleyen köylüler, ‘Şu an köyümüzde 4 kişilik AFAD ekibinden başka kimse yok. İnsanlar enkaz altında, Allah rızası için yardım gönderin” dediği ileri sürüldü. 

“Çadır, battaniye, ısıtıcı ve yatak ulaştırıldı”

Independent Türkçe’ye konuşlan Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Uçar, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Türkiye-İran sınırındaki deprem
Türkiye-İran sınırındaki deprem Van'ı vurdu / Fotoğraf: AA

 

AFAD’ın sabah Böğrüpek Köyü'ne 140 çadır ulaştırdığını belirten Uçar, yenilerinin de ulaşmak üzere olduğunu ifade etti.

Toplamda 190 çadırın yanı sıra battaniye, yatak ve ısıtıcıyı da gönderdiklerini aktaran Uçar, köylülerin ihtiyaç duyduğu tüm yardımların ulaştırıldığını kaydetti.

“Kızılay 5 bin kişiye yemek dağıtıyor”

Enkaz altında kimsenin kalmadığını ifade eden Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Depremden etkilenen tüm bölgelere yardımlar ulaştırıldı. Özellikle Böğrüpek köyüne yardım ulaştırılmadığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Şimdiye kadar çadır, battaniye, yatak ve ısıtıcı gönderdik. Yemek ihtiyacı da Kızılay tarafından karşılanıyor.

Uçar, Kızılay’ın yaklaşık 5 bin kişiye yemek dağıttığını sözlerine ekledi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU