Sabiha Gökçen’deki uçak kazası soruşturmasında kaptan pilot tutuklandı

Pegasus Hava Yolları'nın İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağının Sabiha Gökçen'de gerçekleştirdiği kazayla ilgili kaptan pilot adliyeye sevk edilmişti

Fotoğraf: Reuters

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta 177 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturmada kaptan pilot M.A. tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan kaptan pilot M.A, ifadesinin alınmasının ardından "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, kazadan birkaç gün sonra kaptan pilotun ifadesini almak istemiş, hastane yönetimi ise ‘sağlık durumu elverişli olmadığı gerekçesiyle’ gerekçesiyle kaptan pilotun ifadesinin alınmasına izin vermemişti.

Kazaya ilişkin kaptan pilot M.A. ve yabancı uyruklu yardımcı pilot F.P. hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Yardımcı pilot: Kule bize "pas geçin demedi"

Soruşturma kapsamında, 14 Şubat’ta tedavi gördüğü hastanede "şüpheli" sıfatıyla ifade veren yardımcı pilot F.P'nin, olay günü kulenin kendilerine inemeyeceklerini belirtmediğini, 'pas geçin' talimatı almadıklarını ve bu nedenle kendilerine iletilen mevcut veriler ışığında piste inebileceklerini düşünerek uçağı indirdiklerini ifade etmişti.

Kaptan pilot M.A. ile uçağı piste indirmeye karar verdiklerini, piste indikten sonra uçağın kaydığını ve kaptan pilotun uçağı tutmaya çalıştığını aktaran yardımcı pilot F.P'nin, kaza nedeniyle üzgün olduğunu dile getirmişti.

F.P'nin kazaya dair kendisine yöneltilen bazı soruları da "Hatırlamıyorum" diyerek yanıtlamadığı belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU